Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV laat kans liggen om op gelijke hoogte met Twente te komen.
Bart De Wilde

PSV kon vandaag niet overtuigen tegen Heerenveen. Invaller Ola Toivonen sleepte in de toegevoegde tijd een gelijkspel uit de brand.

De ploeg uit Eindhoven mocht ook tevreden zijn met deze uitslag. De wedstrijd brak pas open in de tweede helft. Jeremain Lens bracht de lampenclub nog op voorsprong, maar Heerenveen scoorde in drie minuten twee keer via Assaidi en Dost.

Met nog een kwartier te spelen stond Heereveen op voorsprong. Tien minuten voor het einde kwam PSV met tien te staan nadat Wilfred Bouma rood kreeg omdat hij de doorgebroken Narsingh onderuit trok. Maar in de toegevoegde tijd bracht Toivonen de bordjes gelijk.

De ploeg van coach Fred Rutten liet zo de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met leider Twente dat niet verder kwam dan 1-1 tegen Roda JC.