Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Mestalla
Valencia neemt een optie op de derde plaats.
Bart De Wilde

Valencia lijkt de strijd te winnen om de derde plaats in de Spaanse competitie. Villareal ging voor de bijl met 5-0.

Het duel tussen Valencia en Villareal was een duel tussen nummer drie en vier van de Spaanse competitie. Villareal toonde vorige donderdag nog tegen Twente dat het geen te onderschatte tegenstander is. Maar vandaag was de ploeg een schim van het elftal dat Twente met 5-1 huiswaarts stuurde.

In de eerste helft scoorde Valencia-speler Roberto Soldado de 1-0 met een verre schuiver in de hoek. Na de koffie duwde Valencia het gaspedaal in. In twintig dolle minuten scoorde Valencia vier keer. Soldado scoorde zijn tweede goal van de avond, Mata trof  twee keer raak en Banega pikte ook zijn goaltje mee.

Door de overwinning heeft staat Valencia nu steviger op de derde plaats met zes punten voorsprong op Villareal.