Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Kehrweg Stadion
Eupen wint na knotsgek slot
Bart De Wilde

Eupen won vanavond in een knotsgekke wedstrijd met 4-2 van Charleroi en neemt een serieuze optie op de eindronde met de tweedeklassers.

In een aangename eerste helft begon Charleroi het sterkst aan de wedstrijd. De Israëliër Tamir Cahalon scoorde twee goals in 25 minuten. Charleroi zat in een zetel en Eupen stond voor een zware opdracht. Met deze tussenstand gingen beide ploegen rusten. Kervers Eupen-trainer Dany Ost had na de eerste helft zijn eerste wedstrijd terug bij Eupen waarschijnlijk anders voorgesteld.

Remonte van Eupen
Vandenbergh en Espinal
bleven in de kleedkamer van Eupen. Jefferson en Obradovic vielen in bij het begin van de tweede helft. Na vijf minuten spelen kreeg Eupen een penalty na (on)opzettelijk hands van Ohayon. Riou pakte de goed getrapte penalty van Lepiller.

In de 58ste minuut was het dan toch raak voor Eupen dankzij Chavarria. Zeven minuten later stonden de bordjes gelijk. Jadid krulde een mooie vrije trap over de muur en gaf Riou geen kans.

Tien minuten voor het einde was de remonte dan volledig. Chavarria, de Argentijnse huurling van Anderlecht, maakte zijn tweede treffer na aangeven van Iandoli.

In de laatste vijf minuten viel Charleroi nog met negen. Ederson kreeg verdiend rood na een elleboogstoot tegen Lepiller. Doelman Riou haalde twee minuten voor het einde de doorgebroken Lepiller neer en mocht met rood het veld verlaten. Verdediger Signorino nam de plaats in van Riou, maar kon de penalty niet stoppen.

Eupen staat nu zes punten voor in de play-down en voor Charleroi wordt het moeilijk. De Carolo's moeten de komende twee duels winnen om een mogelijke degradatie toch nog af te wenden.