Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Guldensporenstadion
Zulte Waregem wint de West-Vlaamse derby
Bart De Wilde

de derby tussen Kortrijk en Zulte Waregem eindigde op 0-1. De eerste helft was één om snel te vergeten. In de tweede helft scoorde Naessens en Zulte Waregem kon de voorsprong behouden.

De publieke opkomst is het Guldensporenstadion was gering vanavond. De ploegen in Play-off II hebben het nog altijd moeilijk om volk naar de stadions te lokken.

Het aanwezige publiek werd ook niet beloond voor haar opkomst. Grote kansen bleven uit in de eerste helft. Teddy Chevalier en Mahamadou Habibou probeerden wel, maar waren niet succesvol in hun acties. Glenn Verbauwhede moest één keer alles uit de kast halen op een poging van Jens Naessens.

Kortrijk kon geen kansen bijeen voetballen. De ploeg viel vooral op door enkele zware fouten. Karim Belhocine had twee keer geel moeten krijgen na fouten op Naessens en Jonathan Delaplace. En ook Giuseppe Rossini verdiende een gele kaart voor een elleboog in het gezicht van Khaleem Hyland. De eerste helft eindigde met een brilscore.

Een gretigere tweede helft
Kortrijk toonde in de tweede helft meer gretigheid, maar dat resulteerde niet in grote kansen. In de 64ste minuut brak Naessens de ban. Hij scoorde zijn eerste competitiegoal voor Zulte Waregem. De 20-jarige spits draaide zich knap vrij en schoot voorbij Verbauwhede.

Kortrijk ging op zoek naar de gelijkmaker, maar vier gele kaarten op tien minuten en een reeks vervangingen langs beide kanten legden de wedstrijd volledig lam. Rossini kreeg nog een grote kans, maar kon niet afwerken.

De overwinning in de derde West-Vlaamse derby dit seizoen is voor Zulte Waregem.