reaReal Madrid
barBarcelona
0-1
53' Lionel Messi (pen)
Dirk Pieters

Reak Madrid en Barcelona hielden elkaar zaterdagavond in evenwicht. Messi en Ronaldo zorgden voor de doelpunten in El Classico. De thuisploeg eindigde de wedstrijd opnieuw met tien na een rode kaart voor Albiol.

In de eerste helft begon de wedstrijd zoals iedereen het verwacht had. Barcelona had duidelijk het meeste balbezit en de scherpe counters kwamen van Real Madrid. Het was bijna twintig minuten wachten op een eerste kans. Wie anders dan Lionel Messi glipte mooi door de buitenspelval, maar Iker Casillas stond op de juiste plaats. Aan de overkant kreeg Benzema een schietkans, maar Victor Valdes sloeg de bal in corner. De eerste helft kende maar weinig kansen, maar vlak voor rust kregen beide clubs nog een goede kans. Messi kwam opnieuw Casillas tegen na een mooie aanval, maar de grootste kans kwam op naam van Ronaldo. Zijn kopbal werd nog net van de lijn gehaald.

De tweede helft begon aan een verschroeiend tempo. Ronaldo knalde een vrije trap op de paal en amper één minuut later kreeg Barcelona aan de overkant een strafschop. Messi nam het geschenk aan en trapte de de 0-1 op het bord. Real moest tot overmaat van ramp met z'n tienen verder. Albiol kreeg rood na zijn fout in de zestien. Mourinho kreeg gelijk dat Real opnieuw met z'n tienen zou moeten spelen tegen Barcelona. Nog voor het uur moesten de bezoekers noodgedwongen wisselen. Carles Puyol ging geblesseerd naar de kant en Keita kwam in de plaats. Veel veranderde er niet aan het spel na de wissel. Barcelona bleef de bal goed rond tikken en Real Madrid kwam er nog nauwelijks uit. De wedstrijd leek op een 0-1 overwinning te gaan eindigen, maar ook Real Madrid kreeg nog een strafschop. Nu bleef de rode kaart wel op zak, maar Ronaldo faalde niet en zo werd het 1-1. In de slotfase ging Barcelona dan toch nog op zoek naar de drie punten, maar de thuisploeg hield stand met tien man.

In de stand blijft Barcelona aan de leiding. Het staat nog steeds acht punten voor Real Madrid. De titel lijkt steeds dichter en dichter te komen.