Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Luminus Arena
Club Brugge makkelijke prooi voor Racing Genk
Bart De Wilde

Racing Genk heeft zich hersteld van de nul op zes. De limburgers wonnen verdiend van CLub Brugge met 3-1.

Beide ploegen startten enthousiast aan de wedstrijd en ook het publiek had er zin in. Genk was in de beginfase de betere ploeg. Marvin Ogunjimi kreeg twee grote kansen, maar het vizier van de Genk-aanvaller stond nog niet op scherp.

Club Brugge, met Karel Geraerts in de basis,  voetbalde slecht, maar kwam toch op voorsprong via Joseph Akpala. De Nigeriaan buffelde een voorzet van Nabil Dirar onhoudbaar voorbij Thibaut Courtois. Daarna grossierden de bezoekers opnieuw in slechte passen en inspiratieloze aanvalsimpulsen.

Niet geheel onlogisch kwam de thuisploeg terug op gelijke hoogte. Balverlies van een onzichtbare Ivan Perisic leidde de Genkse tegenaanval in. En deze keer was het wel raak voor Ogunjimi. Aan de eerste paal tikte hij een voorzet van Ngongca Anele links naast Colin Coosemans. De Kroaat bleef na de rust in de kleedkamer en werd vervangen door Wilfried Dalmat.

De wissel van Perisic bracht weinig zoden aan de dijk. Racing Genk domineerde en veranderde de kooi van Coosemans in een schiettent. De Brugse goalie verweerde zich goed, maar was kansloos op de strafschop van Elianiv Barda. De Israëlische spits had de strafschop zelf uitgelokt na een trekfout van Jeroen Simaeys.

Na de rust verbeterde het spel van Brugge niet. Courtois moest zich niet al te veel zorgen maken over zijn knie. De Brugse aanvallers gunden hem voldoende rust. Pas in de 84ste minuut kon Dorge Kouemaha hem aan het werk zetten.

De ingevallen Jelle Vossen besliste met een strak afstandsschot definitief de wedstrijd. De Rode Duivel is terug alleen topschutter. Club Brugge lijkt uitgeteld voor de titel.