Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Regenboogstadion
Habibou en D'Haene bezorgen Essevee overwinning
Melissa Maes

Zulte Waregem wint het vierde duel in Play Off 2B. In de eerste helft was de wedstrijd al beslist. Kortrijk kon op geen enkel moment een echte vuist maken.

De eerste helft was aangenaam om te volgen. De wedstrijd begon meteen aan een goed tempo met genoeg druk op de tegenstanders. Het was dan ook normaal dat er een vroeg doelpunt viel. Habibou knalde van twintig meter ver de 1-0 binnen voor de thuisploeg.

Het Regenboogstadion was aardig gevuld. Blijkbaar trekken Play-Off 2-matchen toch aardig wat volk aan. De bezoekende supporters moesten na een goede start van hun ploeg toch op de honger blijven zitten.

Combinatievoetbal van Zulte Waregem
Halverwege de eerste helft kon Zulte Waregem de voorsprong verdubbelen. Na een hoekschop kregen de spelers van Kortrijk de bal niet weg waar D’Haene gretig gebruik van maakte.

Essevee liet in het verdere verloop van de eerste periode combinatievoetbal zien en had nog enkele kansen om de 3-0 op het scorebord te zetten. Delaplace, Chevalier en Habibou konden die kansen niet benutten.

Heer en meester op eigen veld
De bezoekers creëerden in het begin van de tweede helft enkele kansjes, maar geen enkel daarvan werd afgewerkt. Daarna nam de thuisploeg het heft opnieuw in eigen handen.

In het verdere verloop van de tweede periode regende het nog mogelijkheden voor Habibou, maar die besloot telkens een metertje naast of net over. Toch bleef de thuisploeg heer en meester op eigen veld.

Zulte Waregem won de streekderby met 2-0. Een verdiende zege, want Kortrijk kon geen enkele keer echt prikken. Essevee komt voorlopig aan de leiding in groep B.