Speeldag: Speeldag 38
Stadion: Estadio La Rosaleda
Barcelona wint ook met B-elftal
Fabian Morren

Ook met een B-elftal kan Barcelona winnen. De Catalanen sloten de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af bij Malaga: 1-3.

Seba Fernandez had Malaga wel op voorsprong gebracht. Barça kwam nog voor rust langszij, al kreeg het wel de medewerking van de scheidsrechter. Na een lichte overtreding op Bojan Krkic wees die naar de stip. Bojan benutte de strafschop vervolgens zelf.

Barcelona was in de tweede helft de betere ploeg, maar werd pas in het slotkwartier beloond. Ibrahim Afellay pikte zijn doelpuntje mee. De jonge verdediger Marc Batra maakte er na een hoekschop van Dani Alves nog 1-3 van.

Barcelona was al een tijdje zeker van de landstitel. De club kan zich nu volop concentreren op de Champions League-finale van volgende week zaterdag.