Speeldag: Vriendschappelijk
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
Groningen zorgt bijna voor waanzinnige stunt
Dirk Pieters

Groningen zorgde zondagmiddag nog bijna voor een onwaarschijnlijke stunt. De clubs moest een 5-1-achterstand goedmaken in de playoffs en slaagde ook in zijn opzet, maar de strafschoppen reeks was er net teveel aan.

Lange tijd zag het er naar uit dat er weinig spanning in het duel zou zitten. Na 25 minuten kwam Groningen nog wel op voorsprong, maar nog voor de rust stonden de bordjes weer in evenwicht na een doelpunt van Immers; 1-1.

Na de pauze gebeurde dan toch nog het onwaarschijnlijke. Na doelpunten van Van Dijk (2x) en Bacuna stond het stadion in vuur en vlam. De thuisploeg had nog een half uur tijd om nog één doelpunt te maken en zo op gelijke hoogte te komen. Één minuut voor tijd kwam het absolute hoogtepunt. Mitchell Pique stopte met zijn hand de bal op de lijn en strafschop voor Groningen. Matavz zorgde voor de 5-1 eindstand na 90 minuten.

Een doelpunt viel er niet meer in de verleningen waardoor een penaltyreeks uitsluitsel moest bieden. Een misser van Matavz in de laatste en gelijkmakende beurt betekende dan toch nog een zure nederlaag voor Groningen. ADO Den Haag mag zich voor het eerst sinds het seizoen 1987/88 nog eens klaarmaken voor Europees voetbal.