Datum: 30/07/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
Gorius schenkt KV Mechelen zege tegen STVV

KV Mechelen heeft zijn start niet gemist. Malinwa klopte Sint-Truiden met 2-1 na een slaapverwekkende vertoning. Pas diep in de tweede helft brak de match open. Julien Gorius en Boris Pandza scoorden voor de thuisploeg. Grégory Dufer deed dat voor de bezoekers.

Het spektakel Achter de Kazerne was in de eerste helft ver zoek. KV Mechelen en STVV namen alle tijd om elkaar af te tasten en scheidsrechter Christophe Delacour zat er kort op. De thuisploeg versierde na een halfuur de eerste grote kans van de partij. Publiekslieveling Gorius opende knap, Cordaro zette voor en Ghomsi knalde op STVV-doelman Castro.

Veel goede wil bij beide ploegen, maar kansen waren een schaars goed. Zomeraankoop Kevin Vandenbergh viel aan de zijde van David Destorme tot nu toe alleen maar op met zijn fluogele schoentjes. Op slag van rust zette KV Mechelen een tweede streepje achter het aantal kansen. Alweer kroop Gorius in de rol van foerier, het gekraakte schot van Seth De Witte verdween net naast.

Gorius bevrijdt KV Mechelen
Marc Brys en Guido Brepoels konden na de slappe eerste helft onmogelijk tevreden zijn tijdens de rust. Veel aanvalplannen werden er blijkbaar tijdens de pauze niet bekokstoofd want er veel opnieuw niet veel te beleven. Tot Gorius Cordaro op weg zette naar de 1-0, de kwieke Cordaro geraakte echter niet voorbij Castro. KV Mechelen duwde door en Boris Pandza brak de ban met een opwippertje.

Lang kon KV Mechelen niet genieten van de voorsprong. Olivier Renard had geen verhaal op de streep van Grégory Dufer, die een patent heeft op zo’n doelpunten. Daarna modderde de partij weer wat aan, pas in het slot ontplofte het. Vandenbergh scoorde bijna met het hoofd, maar Gorius verloste KV Mechelen met een knap schot. De Franse draaischijf zette even later bijna de kroon op het werk, hij krulde een vrije trap net over. Het bleef bij 2-1 en daar mopperde bij KV Mechelen niemand om.