Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Daknam
Lokeren en Essevee nemen flauwe start
Anthony Van der Planken

Lokeren en Zulte Waregem zijn erg flauw aan het nieuwe seizoen begonnen. Na een matige wedstrijd moesten beide ploegen vrede nemen met een scoreloos gelijkspel.

In de eerste helft speelden beide teams weinig klaar. Op een paar schaarse kansen na bleven de supporters op hun honger zitten. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg: De Ceulaer legde de bal goed terug tot bij Ivan Leko, die vrij op doel kon schieten, maar op een sterk keepende Sammy Bossut stuitte. Aan de overkant was Delaplace er nog dichter bij. De middenvelder had echter te veel tijd nodig, waardoor Copa makkelijk redding kon brengen.

Op slag van rust hield Bossut een goede kopbal van Maric uit zijn doel. Verder geraakten beide teams niet in de eerste helft.

Ook na de pauze slaagde de wedstrijd er niet in het aanwezige publiek te boeien. De bezoekers kwamen wel dicht bij de openingsgoal na een vrijschop van Hamalainen, maar doelman Copa liet zich net niet verrassen. Een doelpunt van Harbaoui werd dan weer terecht afgekeurd voor buitenspel. De wedstrijd verdiende sowieso geen goal, de 0-0 na negentig minuten was dan ook de logica zelve.