Speeldag: Speeldag 1
Stadion: De Vijverberg
Ajax ruim te sterk voor De Graafschap
Fabian Morren

Ajax heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. De Graafschap kon enkel in de eerste helft gelijke tred houden.

De thuisploeg kwam zelfs verdiend op voorsprong via Van de Pavert, die sterker was dan twee Ajacieden en kopte de 1-0 binnen. Dat tegendoelpunt schudde Ajax wakker. Eerst trapte Sulejmani van dichtbij raak en vervolgens rondde Boerrigter een mooie aanval af. De Jong miste ook nog een strafschop.

Ajax, met de geblesseerde Jan Vertonghen in de tribune en Toby Alderweireld in de basis, controleerde na rust de wedstrijd en dikte de score nog verder aan tot 1-4. Sulejmani scoorde op aangeven van Eriksen en Theo Janssen maakte het vierde doelpunt. Bij De Graafschap kreeg Yves De Winter (nog) geen basisplaats.