Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stayen
Club geeft 0-3 voorsprong nog uit handen
Maarten Verhoeven

Club Brugge leek halfweg af te stevenen op een vlotte overwinning. Het domineerde de partij en stond aan de rust 0-3 voor. STVV kwam scherp uit de kleedkamer en kon al snel twee keer scoren. In de laatste minuut maakte Dufer nog gelijk.

De eerste echte kans was voor Sint Truiden, maar Schouterden schoot over. Vanaf dan nam Club de wedstrijd stevig in handen. Refaelov scoorde na tien minuten nadat hij te veel tijd en ruimte kreeg van de STVV-verdediging. Twee minuten later zette Lestienne Club op rozen met een gekruist schot. Diezelfde Lestienne stak even later opnieuw de neus aan het venster.

Sint-Truiden leek na die twee snelle doelpunten wat aangeslagen. Het kunstgras bood de Kanaries ook weinig voordeel. Het was immers Club dat de bal het best liet rondgaan en het tempo bepaalde. Op slag van rust werd het meesterschap van de Bruggelingen omgezet in een derde doelpunt. Refaelov kon na een schot van Lestienne de rebound binnen tikken. De Israëliër voelde zich duidelijk goed in zijn sas op het kunstgras van Stayen.

Ommekeer na rust

Sint-Truiden kwam met verse moed uit de kleedkamer en kon een paar keer dreigen. Club drukte niet echt meer door, maar speelde toch enkele kansen bij elkaar. Er leek voor Club niets aan de hand, totdat Reza voor een doelpunt zorgde. Even later knalde Schouterden de aansluitingstreffer voorbij Coosemans en zo kwam STVV weer helemaal in de match.

De opmars van Sint-Truiden kreeg wel een flinke knauw toen Daeseleire met rood van het veld moest na een drieste tackle.Toch ging STVV met de steun van het thuispubliek op zoek naar de gelijkmaker. Reza kwam dichtbij een doelpunt, maar zijn vrije trap ging rakelings over.

Een enthousiast Sint-Truiden bleef aandringen. Club bibberde en beefde en kwam niet meer in zijn spel. In de slotminuut krulde Dufer, ex-Club, een vrije trap in de bovenhoek. Met tien man behaalt Sint-Truiden in extremis een fel bevochten punt tegen Club Brugge.