1-0
Mbaye Leye (pen) 38'
2-0
3-1
63' Mijat Maric (pen)
Datum: 07/08/2011 18:00
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard toont zich dodelijk efficiënt

Standard heeft een kleine crisis kunnen bezweren door Lokeren te kloppen in eigen huis. Dat was ook nodig na de uitschakeling voor de Champions League en het gelijkspel in Bergen. De 3-1 verhulde echter niet dat de Rouches nog veel werk hebben.

Standard-coach José Riga is nog steeds op zoek naar een vaste veldbezetting en dat was er aan te zien tegen Lokeren. Hij stuurde Gonzalez het veld op in steun van diepe spits Tchité. Leye moest zich aan weeral verzoenen met een nieuwe plaats en Goreux moest als rechtsachter aantreden.

Twee kansen, twee goals
Lokeren was helemaal niet onder de indruk van de omstandigheden in Luik en liet zich ook meteen gelden. Na tien minuten had De Ceulaer de paal al getroffen en had Maric al gedreigd met een kopbal. Standard zag na vijf minuten Nacho Gonzalez al uitvallen en kon zijn wil amper opleggen.

De bezoekers voetbalden aardig mee, maar één foutje in de verdediging kostte hen onmiddellijk een doelpunt. Tshimanga liet Goreux ver oprukken en die demonstreerde nog maar eens dat er buskruit in zijn rechter zit. Copa dook naar de hoek, maar het kwaad was reeds geschied.

De eerste helft kende nog slechts één ander hoogtepunt meer. En weeral moest een blunder van Lokeren aan een tweede Luiks doelpunt vooraf gaan. Door een misverstand tussen Maric en Copa moest deze laatste in de voeten van Nong duiken en dat draaide falikant uit, want de scheidsrechter wees onmiddellijk naar de stip. Leye zette de strafschop feilloos om en de Rouches stonden zonder goed te voetballen 2-0 voor.

'Middenvelder' Leye als echte spits
Amper vijftien minuten ver in de tweede helft mochten de boeken helemaal dicht. Harboui speelde nogal ongelukkig terug en Van Damme veroverde de bal op de eigen helft. Hij zonderde Leye helemaal alleen voor Copa af. De tot middenvelder gedegradeerde Leye heeft nog niets ingeboet van zijn kwaliteiten als spits en dat bewees hij ook: 3-0.

Amper twee minuten later kreeg echter ook Lokeren een strafschop na een trekfout van Felipe op Harboui. Oog in oog met Bolat en de volledige Hell Side van Standard bleef de verdediger ijzig koel en deed de hoop in de Lokerse harten weer even opleven.

Een grotere vuist konden de Waaslanders echter niet meer maken. Standard controleerde rustig en brak soms gevaarlijk uit zonder echt grote kansen te kunnen versieren. Standard toonde zich dodelijk efficiënt in de eerste helft en zat na de 3-0 van Leye op rozen, maar echt om van te jubelen was het spel van de Rouches nog niet.