Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 5
Genk-tegenstander gunt De Roeck niets
Fabian Morren

Bayer Leverkusen, tegenstander van Genk in de Champions League, heeft met sprekend gemak gewonnen bij Augsburg (1-4). De promovendus wacht nog steeds op een eerste overwinning.

Augsburg, met Jonas De Roeck opnieuw in de basis, kende nochtans een droomstart. Hajime Hosogai bracht de thuisploeg al heel snel op voorsprong. Sidney Stam stelde echter al een minuut later weer gelijk. Kiessling maakte wat later er 1-2 van.

In de tweede helft kwam de zege van Leverkusen nooit meer in gevaar. Op aangeven van Gonzalo Castro breidde Sam de voorsprong verder uit. Eren Derdiyok zette later de kers op de taart.

Leverkusen heeft na vijf speeldagen nu tien punten. De vice-kampioen staat daar voorlopig mee aan de leiding in de Bundesliga.