Datum: 25/09/2011 18:00
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Lotto Park
Gillet schenkt Anderlecht dan toch drie punten

Anderlecht had een zekere zege bijna door de vingers laten glippen. De Brusselaars kwamen in de eerste helft 2-0 voor, maar een goal van Porokara en een penalty van Losada wisten dat uit. In extremis was het Gillet die Anderlecht de drie punten bezorgde.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht nam onmiddellijk het initiatief in handen en voetbalde bijna voortdurend op de helft van Beerschot. Door de vele slordigheden in de passing was er echter bijzonder weinig doelgevaar te bespeuren. Wel één knal van Suarez waarop Stijnen zich moest onderscheiden en één afgekeurd doelpunt van Juhasz na een hoekschop van Biglia die de lijn overschreed.

Stilstaande fases
Anderlecht hield de druk echter aan en combineerde een paar keer mooi tot in de zestien, maar daar liep het mis. Stijnen had een paar goede reddingen in huis en Kagelmacher was er net op tijd bij om Kljestan af te stoppen. Nog maar eens proberen op een stilstaande fase dus en nu had de combinatie Biglia-Juhasz meer succes.

De Argentijn zette een vrije trap naar de tweede paal waar Juhasz goed kwam ingelopen en de bal hoog in doel kopte. En het festival van de stilstaande fases hield niet op voor Anderlecht. Amper vijf minuten later mocht Biglia weeral een hoekschop nemen. Nu geen Juhasz, maar Gillet die de zestien kwam ingestormd en vrij mocht inkoppen. Beerschot kon in heel die eerste helft geen kans bij elkaar voetballen. Anderlecht speelde bijwijlen mooi combinatievoetbal.

De tweede helft leverde hetzelfde spelbeeld op. Anderlecht mocht van Beerschot combineren dat het een lieve lust was en speelde nog een pak kansen bij elkaar voor Gillet, Kljestan en Suarez, maar ofwel ging de bal er net naast of Stijnen had een goede reflex in huis.

Gillet voorkomt koude douche
Maar toch waren het de Antwerpenaren die de aansluitingstreffer scoorden. Porokara kreeg een zee van ruimte en klopte Proto makkelijk. En Anderlecht leek zich even later te beklagen dat het de wedstrijd niet helemaal had afgemaakt toen Beerschot een penalty kreeg nadat Kouyate Porokara neerlegde. Losada miste niet, maar kreeg ook geel voor de viering na de goal.

En nog geen minuut later kreeg de Argentijnse ex-speler van Anderlecht een tweede nadat hij met gestrekt been doorging op Kljestan. Exit Losada en Anderlecht had nog twintig minuten om de scheve situatie proberen recht te zetten. Jacobs had ondertussen ook al Mbokani ingebracht. De Congolees maakte zijn debuut voor de paars-witten in moeilijke omstandigheden. Even later mocht ook Vargas invallen.

Anderlecht mocht niet tevreden zijn met een gelijkspel, want zestig minuten lang had het de wedstrijd helemaal onder controle. Het ging dan ook op zoek naar de winnende treffer en kreeg die ook nadat Gillet - na een poging van Juhasz - simpel kon binnentikken aan de tweede paal. Bijna had Anderlecht zich verslikt terwijl het toch aardig voetbalde. Beerschot speelde erg efficiënt, maar moest het spel van het andere paars-wit toch ondergaan.