Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard raakt met man meer niet voorbij Cercle
Sam Soetaers

Standard is er niet in geslaagd om te winnen van tien man van Cercle. De Rouches kregen een pak kansen, maar scoren wilde maar niet lukken.

In een zwakke eerste helft gingen beide ploegen met een logische 0-0 rusten. Het werd een eerste helft met nauwelijks kansen. Van Damme was de gevaarlijkste man bij Standard maar zijn schot werd nog gered door Verbist en een kopbal ging nog over.

Cercle kon daar enkel maar enkel een knal van Janssens tegenover stellen. De Bruggelingen hadden Standard tijdens de eerste helft onder controle en loerde rustig op de counter.

De tweede helft bracht meer spektakel. Zowel Nong als Janssens werden afgestopt en gingen neer. Telkens floot Van de Velde niet voor strafschop. Bij Cercle eiste doelman Verbist een hoofdrol op.

Hij kon een schot van Berrier niet vasthouden, maar hield Van Damme met een goede reflex in de rebound van een doelpunt. Verbist bleef goede dingen met slechte afwisselen. Zo miste hij zijn balcontrole en werd de daaropvolgende lob van Tchite uit doel geslagen door Mertens, die daarvoor rood kreeg. De doelman herstelde zich door de penalty van Berrier te redden.

Standard dwong tegen tien Bruggelingen kansen af. Invaller Mujangi-Bia was nog het dichste bij een doelpunt, maar zijn krul spatte uit elkaar op de paal. Aan de overkant was invaller Vetokele nog dichtbij een goal.