Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Regenboogstadion
Elgabas bezorgt Lierse eerste seizoenszege
Tomas Taecke

Lierse heeft zijn eerste seizoensoverwinning beet. Elgabas nam met twee treffers een mak Zulte Waregem te grazen, dat nochtans vroeg op voorsprong kwam. De Lierenaars tellen nu 9 punten nadat ze eerder al zes maal gelijkspeelden.

Lierse begon de partij met aanvallende intenties, maar keek na tien minuten al tegen een achterstand aan. Lierse-doelman Kawashima verkeek zich op een verre vrijschop van Hamalainen, D'Haene tikte van dichtbij de openingstreffer tegen de touwen (1-0).

Lierse ging meteen actief op zoek naar de gelijkmaker maar kon Muyters in eerste instantie niet bedreigen. Vlak voor het halfuur scoorde Elgabas uit een halve kans de gelijkmaker. De aanvaller ging zijn kans vanuit een heel scherpe hoek, doelman Muyters liet zich knullig verrassen (1-1).

De eerste helft liep op zijn einde zoals hij gestart was. Zonder kansen en met slecht voetbal. Halfweg de partij hingen de bordjes correct in evenwicht.

De thuisploeg kwam na de koffie fris uit de kleedkamers. Zulte Waregem koos na rusten wel voor een voetballende oplossing wat meteen in een resem kansen resulteerde. De Fauw op vrijschop en Rossini met het hoofd kwamen dicht bij een vroege goal. Kawashima voorkwam dat dezelfde Rossini kon inkoppen en ook D'Haene miste van dichtbij met het hoofd.

Vlak voor het uur kwam Lierse een eerste maal opzetten. Claasen zonderde Elgabas mooi af voor doelman Muyters, de Lierse-spits twijfelde niet en schoof zijn tweede goal van de match onder de thuisdoelman (1-2).

Zulte Waregem zakte verder weg en kwam quasi niet meer in de buurt van Kawashima. Habibou en Rossini konden nog afdrukken, maar hun afwerking was even zwak als het geleverde spel van de thuisploeg.

Lierse hield het hoofd koel en boekte op knappe wijze zijn eerste seizoensoverwinning. Zulte Waregem knoopt na een 4 op 6 opnieuw aan met een nederlaag en krijgt de neuzen maar niet in dezelfde richting.