Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stayen
Sint-Truiden blijft hekkensluiter
Melissa Maes

Het duel tussen Sint-Truiden en Standard was de afsluiter van speeldag 12. Een winnaar kwam er echter niet uit de bus. STVV blijft laatste in het klassement, Standard moet zich tevreden stellen met de zesde plek.

Het moet voor voormalig STVV-voorzitter en huidig sterke man van Standard een speciale wedstrijd geweest zijn in de tribune. Afgelopen zomer verruilde Roland Duchâtelet Sint-Truiden voor de Rouches, maar hij had deze avond toch een neutrale sjaal aan.

In de eerste helft viel er niet veel te beleven. De eerste kans kwam van Jelle Van Damme, maar die geraakte niet voorbij Davino Verhulst. Standard had het meest balbezit, maar deed daar verder niet veel mee.

De thuisploeg moest het vooral hebben van de snelle tegenaanval. Dat had Reza goed begrepen, want de aanvaller kon toch twee keer gevaarlijk voor Sinan Bolat komen. Die hield echter zijn ploeg recht.

0-0 aan de rust, dat gaf aan dat er in de tweede periode nog enkele goals gingen vallen. Het kon niet anders, want dit seizoen was Stayen al vaker het decor van een doelpuntenkermis.

Slechts twee doelpunten op het veld van Sint-Truiden
De tweede periode was nog maar net op gang gefloten, of daar was Reza om zijn negende doelpunt van dit seizoen tussen de palen te werken. Standard wist precies niet goed hoe ze moesten reageren op de achterstand.

Na bijna twintig minuten spelen kwam dan toch de eerste kans van de Rouches in de tweede helft. Goh Bi Cyriac met een strak schot, maar de bal ging naast het doel van Sint-Truiden. Niet veel later kwam dan toch de gelijkmaker.

Mémé Tchité kon de actie van Réginal Goreux voorbij Verhulst koppen. Het slotkwartier was nog spannend, want beide teams waren gebrand op de overwinning. Toch bleef het duel steken op een 1-1-gelijkspel.