Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Tchité bezorgt Club extra kopzorgen
Fabian Morren

Club Brugge kan maar snel een nieuwe coach vinden, want blauw-zwart ging nu ook onderuit bij Standard. De Rouches wonnen vooral dankzij een sterke eerste helft met 2-1.

Het is nog maar van vorige week geleden dat (een deel van) de Standard-fans schreeuwden om het ontslag van José Riga. Datzelfde team speelde een ijzersterke eerste helft en werd tijdens de rust op een staande ovatie getrakteerd van datzelfde publiek. De Rouches stonden tijdens de koffiepauze dan ook meer dan verdiend op voorsprong.

Club Brugge-trainer Rudy Verkempinck bracht Marcos Camozzato tegen zijn ex-club meteen aan de aftrap. De rechtsachter had het in de aanvangsfase wat moeilijk met het tempo. Al in de openingsminuten had Kanu de thuisploeg op voorsprong kunnen koppen, maar de Braziliaanse verdediger besloot naast. Wat later knalde Seijas tegen de paal. Club stak zijn neus voor het eerst aan het venster na dik tien minuten. Vleminckx kwam oog in oog met Sinan Bolat, maar de Standard-doelman redde.

De eerste helft stond ook bol van de blessures. Ryan Donk moest even naar de kant, maar kon verder spelen. Victor Vazquez en Jelle Van Damme hadden minder geluk en moesten al snel gewisseld worden. Acht minuten voor rust was het prijs voor de thuisploeg. Mémé Tchité verlengde een vrije trap van Pocognoli in doel. Op slag van rust moest Kujovic ook nog ingrijpen op een inzet van Seijas.

Te laks
Standard bleef ook in de tweede helft de betere ploeg. De Luikenaars kregen bovendien nog de helpende hand van Daan Van Gijseghem. Die leverde de bal zomaar in en zag die blunder knap afgestraft worden door Mémé Tchité. Wat volgde was een sterke periode van Club Brugge. Zo pakte Bolat uit met een wereldsave op een poging van Vleminckx, werd er niet gefloten voor hands van Ciman en besloot Refaelov over.

Standard gaf de wedstrijd net iets te veel uit handen en dat werd afgestraft door Nabil Dirar, die Sinan Bolat knap vloerde. Zo sleepten de Rouches zich al bibberend naar het einde, want Club kreeg nog kansen. Invaller Akpala zelfs een hele goeie, maar de boomlange spits trapte huizenhoog over. Standard hield wel stand en komt in de stand nu naast Club.