Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel
Cercle raakt niet voorbij Lokeren
Sam Soetaers

Cercle en Lokeren moeten beiden vrede nemen met een puntendeling. In een wedstrijd die bol stond van de kansen, werd het 1-1.

Cercle en Lokeren gingen met een brilscore de rust in. Dat was vooral te danken aan de gemiste kansen van de thuisploeg en de sterke prestatie van doelman Copa.

Cercle verzamelde een pak kansen, maar slaagde er niet in om één keer te scoren. Copa bracht redding op doelpogingen van Rudy, Neta, Iatchouk en Vetokele. Lokeren kon daar weinig of niets tegenoverstellen. De bezoekers mochten dan ook niet mopperen met de 0-0 tussenstand aan de rust.

Meteen na de koffie hield Copa zijn ploeg overeind met een knappe reflex na een schot van Vetokele. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong via een doelpunt van Van Eeno. Maar een minuut later stond het alweer gelijk door een geweldig afstandsschot van De Ceulaer.

In de slotfase kwam Lokeren via invaller Harbaoui nog enkele keren dichtbij de voorsprong, maar doelman Verbist voorkwam telkens erger voor Cercle.