Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent zet landskampioen in tweede helft opzij
Melissa Maes

De topper tussen AA Gent en Racing Genk kon alle kanten op met tal van kansen. Het was youngster Hannes Van Der Bruggen die met zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League de wedstrijd deed kantelen. Yassine El Ghanassy zette de eindstand op het bord.

Melissa Maes in Gent

De laatste speeldag van de heenronde werd in een uitverkocht (op het bezoekersvak na) Jules Ottenstadion afgewerkt. Racing Genk wilde na de Europese pandoering niets liever dan winnen om een negatieve spiraal te vermijden.

De eerste helft was aangenaam om te volgen. Beide ploegen creëerden kansen, de een al gevaarlijker dan de andere. Zo was Kevin De Bruyne tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer, maar was er geen ploegmaat te bespeuren om de bal voorbij debutant Sergio Padt te leggen.

AA Gent had het moeilijk om te combineren en zo moest het rekenen op foutjes van de tegenstander om volle gas te geven richting Genks doel. Bij de thuisploeg waren het Ilombé Mboyo en Christian Brüls die voor de nodige flitsen zorgden.

Voor de rust maakten beide ploegen nog kans om met een voorsprong  richting de kleedkamers te gaan, maar tevergeefs. Jelle Vossen kopte aan de tweede paal recht in de armen van Padt en Köteles moest zich nog eens rekken voor een schot van Brüls.

De landskampioen begon het gretigst aan de tweede periode, met opnieuw De Bruyne als gevaarlijkste man. Na tien minuten zakte het tempo weg en viel vooral het constante balverlies op. De 0-0 leek lang de eindstand te worden.

Met nog twintig minuten op de klok kwamen de Buffalo’s toch op voorsprong. Brüls bediende Mboyo die de bal tussen de Genk-goalie en het doel legde. Hannes Van Der Bruggen tikte de openingstreffer binnen, meteen zijn eerste goal in de Jupiler Pro League.

De thuisploeg begon met meer vertrouwen te spelen en de ingevallen Yassine El Ghanassy was zo tien minuten voor affluiten nog dicht bij de 2-0. Köteles wist dat doelpunt nog te voorkomen, maar in de slotminuut was het toch raak voor belofteninternational.

AA Gent kan wel degelijk toppers winnen en Racing Genk keert zonder punten terug naar het verre Limburg.