Datum: 03/12/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Regenboogstadion
Essevee en Lokeren gelijk na saaie wedstrijd

Zulte Waregem en Lokeren hebben na een weinig hoogstaande wedstrijd 1-1 gelijkgespeeld. Essevee kwam op voorsprong via Serwy, maar De Ceulaer kon gelijkmaken bij het begin van de tweede helft. De rest van de periodes ontbrak het vooral aan doelkansen.

Er waren nog geen drie minuten gespeeld of het vuur zat al in de partij. Harbaoui kopte van dichtbij binnen, maar de scheidsrechter had buitenspel gezien en dus ging het Lokerse feestje niet door. Ook Zulte Waregem liet zich opmerken met een kopbal van Dachelet die maar net naast ging.

Het aangename begin kreeg echter geen vervolg. De zenuwachtigheid bij beide ploegen was te groot om goed voetbal op de mat te leggen. Lokeren moest het doen met een paar schoten van De Ceulaer en een kopbal van Harbaoui. Ook Zulte Waregem probeerde het een paar keer van ver, met evenveel succes.

Maar op het moment dat iedereen al dacht aan de rust werd het stadion twee keer achter elkaar opgeschrikt. Eerst schoot Naessens, na een mooie dieptebal van Maréval, in het zijnet. Twee minuten later was het wel raak: Chevalier zwiepte de bal voor vanop rechts en Serwy kopte van aan de penaltystip mooi binnen. Al moet wel gezegd dat de Waaslandse verdedigers hem weinig in de weg legden.

De rust deed Zulte Waregem blijkbaar geen deugd ofwel was de koffie niet sterk genoeg, want amper twee minuten ver in de tweede helft stond het al gelijk. Harbaoui dropte de bal in de zestien waar De Fauw het leer liet doorschieten en De Ceulaer vrij mocht inlopen om de bal binnen te schieten. De West-Vlaamse verdediging zag er echt niet goed uit.

Na de goal verwaterde het spel echter weer systematisch. Een vrije trap van Maréval ging naast en De Ceulaer kon zijn schot niet richten, daar moest het publiek het een halfuur lang mee doen. Even kwam er weer opleving met twee kansen voor Essevee-verdediger Sterckx.

En op vijf minuten voor affluiten had invaller Trajkovski de 2-1 aan de voet, maar de jonge middenvelder miste tot ieders onbegrip van dichtbij. Tshimanga pakte nog rood in de slotfase na een tweede gele kaart. Het bleef wel 1-1 in het Regenboogstadion en daar schiet geen van beide clubs veel mee op.