Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jan Breydel
Zakelijk Club wint opnieuw met kleinste verschil
Tomas Taecke

Club Brugge wipt over AA Gent in de stand na een zuinige 1-0-overwinning tegen STVV. Een doelpunt van Vleminckx leverde blauw-zwart de vierde competitiezege op onder Christoph Daum.

Tomas Taecke in Brugge

Net als de voorbije drie competitiewedstrijden had Club Brugge aan één doelpunt genoeg om zijn tegenstander opzij te zetten. Na een magere eerste helft kopte Bjorn Vleminckx de thuisploeg naar een tweede plaats in de rangschikking.

Club Brugge vatte de wedstrijd even zakelijk aan als de voorbije partijen. STVV voetbalde aardig mee in de beginfase, die door het hobbelige veld slordig was. Op het kwartier zorgde Vazquez met een sublieme bal op Dirar voor de eerste opening. De Marokkaan rondde knap af maar werd teruggefloten wegens buitenspel.

Dirar mag niet scoren

Club werd wakker en greep de bezoekers stevig bij de keel. Toch viel de grootste mogelijkheid aan de overzijde. Blauw-zwart reageerde niet alert op de snelle vrijschop van Iandoli, die Reza alleen voor Jorgacevic plaatste. De Servische doelman voorkwam op knappe wijze de openingsgoal.

De thuisploeg kende een sterk kwartier maar dommelde na één derde wedstrijd opnieuw in slaap. Blauw-zwart leverde de bal vaak in maar STVV leek niet bij machte iets aan te vangen met de intercepties. Na een zwakke eerste helft was de stand halverwege ongewijzigd.

Vleminckx verlost Club

Na de kampwissel trok Club meteen naar voor. Na een kopie van de eerste afgekeurde goal scoorde Dirar andermaal op aangeven van Vazquez, de goal werd terug afgekeurd voor buitenspel, maar deze keer onterecht. De druk nam toe, Verhulst ging goed plat op een knap schot van Zimling. Even later was het dan toch prijs: terwijl de Brugse fans de naam van Akpala scandeerden plaatste Vleminckx op voorzet van Dirar de 1-0 voorbij Verhulst.

Echt nadrukkelijk ging Club Brugge niet op zoek naar een tweede en verlossende treffer. Aan de overzijde kwam STVV nog eens in de buurt van Jorgacevic via een kopbal van Daerden. Vadis was halfweg de tweede helft dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal ging van dichtbij naast.

Club controleerde de wedstrijd en haalde herhaaldelijk de doellijn via de flanken. De steriele druk resulteerde uiteindelijk ook in enkele mooie kansen. Eerst stuitte Refaelov van dichtbij op Verhulst, één minuut later kopte Vleminckx over. STVV kon de scheve situatie niet meer rechtzetten waardoor Club Brugge het maximum behoudt onder coach Christoph Daum.