Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Standard ruikt halve finale al na zege op Lierse
Fabian Morren

Standard staat al met één been in de halve finales van de beker. De Rouches wonnen de heenwedstrijd op het Lisp tegen Lierse met 1-2. Batshuayi scoorde beide Luikse doelpunten.

Fabian Morren in Lier

Beide trainers lieten een aantal basisspelers aan de kant. Bij Standard is er behoorlijk wat blessureleed, Lierse-coach Chris Janssens wilde geen risico’s nemen met een aantal spelers. Wesley Sonck startte bij Lierse weer vanaf de bank. Pocognoli verving Felipe bij Standard nog in extremis.

De heenwedstrijd in de kwartfinales maakte overigens niet echt veel los bij de fans. De opkomst was – zoals wel vaker in de Belgische beker – mager. Ook de spelers waren niet bepaald geïnspireerd. De eerste helft was allerminst hoogstaand. Toch ging Standard met een bonus van twee doelpunten de kleedkamers in. Dat had echter vooral te maken met de te vroege kerstcadeaus van de Lierse defensie.

Na balverlies trof Batshuayi al na elf minuten raak. De jonge spits van Standard heeft al bewezen een neus voor goals te hebben, maar dat had Frédéric Frans blijkbaar nog niet helemaal door. Hij knoeide en Batshuayi strafte een tweede keer af: 0-2. Intussen had Lierse wel gedreigd via een kopbal van Grncarov en een schot van Bidaoui. Vlak voor rust was er even animo bij het thuispubliek, maar het doelpunt van Stein Huysegems werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Chris Janssens vond de eerste helft duidelijk niet goed en greep tijdens de rust in. Huysegems en Claasen bleven in de kleedkamers, Yasser en Flavio waren de vervangers. Die ingreep rendeerde vrijwel meteen in de tweede helft. Een schot van Flavio werd gelost door Moris en Bidaoui tikte de rebound binnen. Standard was minder dreigend in de tweede helft. Er was wel een vrije trap van Seijas, die onschadelijk werd gemaakt door doelman Kawashima, en een afstandsschot van Yoni Buyens (ex-Lierse).

Lierse solliciteerde meermaals naar de gelijkmaker. Eerst leek er een overtreding van Ciman in het strafschopgebied, maar ref Geldhof zag er geen penalty in. Wat later trapte Flavio in een kansrijke positie een gat in de lucht. Janssens gooide in het slotkwartier Wesley Sonck nog in de strijd. Het was echter opnieuw Flavio die dicht bij een doelpunt kwam, maar de lat bracht redding voor de bezoekers. Aan de overkant trapte ook invaller Camara nog op de paal. De allerlaatste kans was wel nog voor Sonck, maar Moris redde.