Kortrijk verslaat Standard en wordt vierde
Fabian Morren

Kortrijk heeft thuis gewonnen van Standard. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck sluit het jaar daardoor af als vierde.

Standard kwam gehavend aan de aftrap. Onder meer Felipe, Van Damme, Vainqueur, Tchité en Pocognoli ontbraken. José Riga gaf Nong en co geen kans, waardoor de Luikse bank enkel uit jongeren bestond. Het elftal dat tussen de lijnen werd gebracht, kon maar weinig klaarmaken tegen Kortrijk.

De thuisploeg nam het meeste initiatief in de eerste helft, maar kwam zelf nauwelijks aan kansen.  De beste mogelijkheid was zelfs nog voor Standard kort voor rust, maar Van Hout redde een vrije trap van Seijas met de vuisten.

Wie hoopte op beterschap in de tweede helft, kwam aanvankelijk bedrogen uit. Het spelbeeld wijzigde niet echt en de kansen vermeerderden niet drastisch. Veselinovic scoorde wel, maar stond randje buitenspel.

De Mets
Pas twintig minuten voor affluiten kreeg Kortrijk nog eens een goeie kans. Een schot van Nfor bleef hangen in het strafschopgebied, maar Veselinovic was te verrast om te scoren.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar dan ontbond Oussalah zijn duivels. Met een prima assist bereikte hij Gertjan De Mets, die in één tijd raak trof. Diep in blessuretijd kreeg Belhocine - uitgerekend tegen zijn ex-club - nog een tweede keer geel. Monrose maakte wat later er nog 2-0 van.