Datum: 15/01/2012 14:30
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Lotto Park
Gouden Schoen leidt Anderlecht naar 3-0-zege

Een assist en een goal, wie dacht dat de Gouden Schoen op zijn lauweren zou gaan rusten na zijn verkiezing kwam bedrogen uit. Matias Suarez leidde zijn ploeg naar een 3-0-zege in de topper tegen Club Brugge. Mbokani en Jovanovic namen de andere doelpunten voor hun rekening.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht verraste met Deschacht in de basis voor Safari, die de laatste maanden toch was uitgegroeid tot onbetwiste titularis. Bij Club keerde Stenman terug uit blessure en kreeg zijn linksachterplaats. Meunier hield Akpala uit de basis.

Droomstart Anderlecht
Voor de wedstrijd kreeg Matias Suarez de Gouden Schoen nog eens voor zijn publiek. Het inspireerde de Argentijn blijkbaar want reeds in de tweede minuut rolde hij samen met Mbokani de verdediging netjes op. Almebäck en Hogli konden er enkel naar kijken hoe Suarez perfect voortrok voor Mbokani die even mooi afwerkte.

En van een aangenaam wedstrijdbegin gesproken, want Suarez en Mbokani hadden eerder al gedreigd en ook Club kon met een voorzet van Dirar voor gevaar zorgen. En ook Jovanovic trok de registers even open met een spurt over tachtig meter. Zijn schot belandde in de handen van Jorgacevic. En nog was het niet gedaan, want Zimling loodste Vadis door de buitenspelval. De nummer vier van de Gouden Schoen omspeelde Proto, maar besloot onbegrijpelijk in het zijnet. Op dat moment waren we net tien minuten ver.

Jovanovic bedankt Jacobs
Tien minuten windstilte luidden een paar nieuwe aanvalsgolven in. Zo verslikte Biglia zich op een simpele bal, maar de Argentijn herstelde het zelf door het schot van Dirar af te blokken. Twee minuten later was het aan de andere kant wel prijs. Met Mbokani en Jovanovic nu in een hoofdrol. De Congolees kroop nu in de rol van aangever. Jovanovic bedankte door het leer voorbij de graaiende armen van Jorgacevic in de hoek te krullen. De Serviër rende voorbij iedereen om Ariël Jacobs te gaan omarmen.

Club probeerde nog voor de rust iets aan de achterstand te doen, maar Odjidja kreeg Biglia als bewaker mee en het voetballen werd er voor blauw-zwart niet makkelijker op. Grote kansen kregen de West-Vlamingen dan ook niet. Wel beging Deschacht bijna een strafschopfout op Hoefkens, maar de bal werd net buiten de zestien gelegd. De ruststand bleef dus op 2-0 steken.

Suarez met de kers
De tweede helft was van veel mindere kwaliteit dan de eerste. De foute passes stapelden zich op. Club veroverde licht veldoverwicht, maar telkens liep het mis bij de laatste pass. Al had de ingevallen Akpala wel een goede kans, maar hij devieerde de bal net naast de kooi van Proto. Anderlecht vroeg om een penalty na een trekfout van Donk op Mbokani, maar kreeg die niet.

Het was wachten op een bevlieging van de Gouden Schoen. Suarez trok zich nog eens aan de gang na een diepe pass, was de verdediging te snel af, omspeelde Jorgacevic en trapte de bal tergend langzaam over de doellijn. 3-0 en wedstrijd helemaal gespeeld.

Het Park kon na de zege tegen Standard de Mexican Wave nog eens bovenhalen. Voor paars-wit een aangename voetbalnamiddag dat hen weer van de concurrentie doet weglopen. Voor Daum is het de tweede nederlaag sinds zijn bewind. Vooraan bracht Club te weinig, alhoewel het in de opbouw wel goed was. Vleminckx kreeg veelal te weinig steun van de middenvelders en dat brak Brugge zuur op.