Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Lierse stoot de bekerhouder uit het toernooi
Thomas De Block

Lierse heeft voor een heuse stunt gezorgd. Het haalde het op Sclessin met 2-4, waardoor de 1-2 nederlaag uit de heenwedstrijd werd uitgewist. De Rouches speelden een matige wedstrijd en werden na dolle verlengingen genekt door Lierse met invaller Bidaoui als één van de uitblinkers.

In een schaars gevuld Sclessin moest Standard een 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigen. Standard leek niet al te veel zin te hebben en begon afwachtend. Lierse speelde vrank en vrij en kon in het eerste kwartier enkele goede kansen afdwingen. Yasser vond de paal, terwijl Felipe een schot van Elgabas keerde op de lijn. Standard kon enkel reageren via Mujangi Bia, maar bracht te weinig in het eerste kwartier.

Ook in het verder verloop van de eerste helft was Standard niet geconcentreerd genoeg. De foute passen wisselden elkaar af. Dat resulteerde in gefluit bij de thuisaanhang. Namens Standard probeerde Seijas het enkele keren, maar zijn schoten konden Kawashima niet verontrusten. Lierse deed wel moeite, maar was niet bij machte om Standard uit verband te spelen. Maric probeerde het onder meer met een verre vrije trap en Elgabas zag zijn inzet vanop links in het zijnet uitsterven. Een logische 0-0 bij de rust was het gevolg.

Lierse dwingt verlengingen af

In de tweede helft kwam Standard beter uit de startblokken, maar de pogingen van de Rouches misten overtuiging. Lierse leek zijn beste kruid te hebben verschoten maar kwam toch op voorsprong na een verre vrije trap van Maric.

Het verrassende tegendoelpunt moest de Rouches wakker schudden. De fans vuurden de Standard-spelers naar voren, maar dat leverde ook mogelijkheden op voor Lierse. Een bal van Elgabas werd van de lijn gered door Felipe. Lierse kreeg dus de mogelijkheid om een tweede keer te scoren, maar het doelpunt zou uiteindelijk aan de overkant vallen: Vainqueur scoorde op zes minuten van het einde 1-1.

Standard waande zich zeker van de kwalificatie maar Lierse bleef zoeken naar een tweede treffer. Net op een moment dat iedereen dacht dat de buit binnen was, scoorde Grncarov in blessuretijd de 1-2 voor Lierse. Verlengingen werden op die manier noodzakelijk.

Lierse slaat toe in dolle verlengingen

In die verlengingen leek Lierse de meest frisse ploeg. Dat resulteerde eerst in enkele kansen en uiteindelijk in een doelpunt. Het was de ingevallen Bidaoui die na een mooie dieptepass van Sonck de 1-3 scoorde. Standard was aangeslagen maar kwam op het einde van de verlengingen terug in de wedstrijd. Met nog één minuut op de klok werd het 2-3 via een owngoal van Maric. Net toen Standard nog een laatste aanval wilde opzetten, kregen de Rouches een koude douche: het was Adesanya die nauwelijks een minuut later voor de 2-4 eindstand tekende,, op aangeven van uitblinker Bidaoui. Op die manier zorgt Lierse voor een heuse stunt: het stootte de bekerhouder in eigen huis uit de beker.