Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jan Breydel
Club swingt na de pauze naar ruime zege
Tomas Taecke

Club Brugge heeft tegen een zwak Lokeren een deugddoende 3-0-overwinning geboekt. Vooral na de pauze kwam blauw-zwart bij momenten met oogstrelend voetbal voor de dag. De drie uitblinkers pikten elk op hun beurt een doelpunt mee.

Tomas Taecke in Brugge

Lokeren was woensdagavond geen partij voor een bevrijd Club Brugge. Met doelpunten van Refaelov, Vazquez en Akpala namen de Bruggelingen eenvoudig afstand van de zwakke tegenstander. Een hoofdrol was weggelegd voor een sterke Refaelov, terwijl ook Figueras een uitstekend debuut maakte.

Met de debutant binnen de lijnen trok Club meteen naar voor. Stenman opende in de eerste minuut de vijandigheden met een schot dat een meter of twee naast ging. Na acht minuten kreeg Akpala de openingsgoal voorgeschoteld na een misverstand tussen Maric en doelman Lazic. De Nigeriaan stond oog in oog met de bezoekende doelman maar verzuimde de kans.

Lokeren kwam er even later meteen levensgevaarlijk uit. Harbaoui speelde zich mooi vrij in de zestien meter maar besloot dan ongelukkig op de paal. Een flinke waarschuwing voor blauw-zwart dat nochtans stevig aan de wedstrijd begon. Club ging door op hetzelfde elan en werd in de achttiende minuut beloond. Vazquez kwam met een gelukje opnieuw in balbezit maar opende vervolgens prachtig op Refaelov. De buitenspeler twijfelde niet en plaatste het leer netjes voorbij Lazic (1-0).

Harbaoui raakt de paal, Refaelov brengt Club op voorsprong

Club controleerde de wedstrijd en ging vanuit de organisatie op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. Zimling kon tweemaal aanleggen maar trapte over en naast. Pas vlak voor de rust was de thuisploeg nog eens echt gevaarlijk. Refaelov krulde een vrijschop heerlijk over de muur, maar zijn inzet spatte uiteen op de dwarsligger. Dirar en Hoefkens kregen de bal in de herneming niet over de doellijn. Blauw-zwart ging met 1-0 de rust in na een voortreffelijke eerste helft, waarin vooral Vazquez en de drie aanvallers zich lieten opmerken.

Ook na de pauze was de eerste kans voor de thuisploeg. Zimling mocht ver oprukken en speelde vervolgens knap in op de vrijstaande Refaelov. De Israeliër kon binnenleggen maar mikte vol in het aangezicht van Lazic. Lokeren slaagde er niet in enig weerwerk te bieden, Maes hoopte met de inbreng van Leko op het uur daar iets aan te veranderen. Toch was de volgende kans voor Hoefkens; de aanvoerder knalde hard in de armen van de bezoekende doelman.

Club verwent de fans na de pauze

In de 63ste minuut ging Vazquez achter een vrijschop net buiten de grote rechthoek staan. De Spanjaard krulde de bal op halve hoogte rond de muur en ook rond doelman Lazic tegen de netten. Even voorbij het uur kwam stond Club comfortabel 2-0 voor. Geen twee minuten later passeerde ook Akpala de bezoekende keeper, maar een Lokerse verdediger was net op tijd terug om het leer uit de gapende doelmond te vegen.

Een kwartier voor inrukken vond een sterk spelende Akpala dan toch de weg naar het net. Na subliem samenspel met Stenman en Refaelov rondde de spits een prachtige combinatie van blauw-zwart af (3-0). Aan de overzijde reageerde Jorgacevic alert toen Lokeren een zeldzame keer voor zijn doel opdook. Op een poging van Harbaoui ging de Serviër goed plat.

Club speelde de wedstrijd rustig uit, Akpala en Refaelov kregen nog een applausvervanging. Na de nul op zes reageert blauw-zwart met een puike thuisoverwinning tegen een zwak Lokeren, dat op de bal tegen de paal van Harbaoui nauwelijks in de buurt van Jorgacevic kwam. Club Brugge nadert tot op negen punten van leider Anderlecht en komt naast AA Gent op de tweede plaats.