Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Daknam
Lokeren roept KV Mechelen een halt toe
Thomas De Block

KV Mechelen heeft geen vervolg kunnen breien aan de knappe 9 op 9 van de afgelopen weken. Lokeren won met 3-2 en beleeft zo een mooie generale repetitie voor het bekerduel tegen Lierse.

Lokeren trok meteen naar voor en werd daarvoor al snel beloond. Na zes minuten belandde een hoekschop van Galitsios via een kopbal bij De Ceulaer. De Lokeraar schoot de bal knap in één tijd binnen. De vroege voorsprong had KV Mechelen wakker geschud en drie minuten later was de gelijkmaker al een feit. Lazic kon een schot van Iddi niet goed genoeg pareren en Ruiz was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te tikken.

Na de gelijkmaker konden beide ploegen geen vervolg breien aan het spectaculaire wedstrijdbegin. Beide ploegen trokken zich bij balverlies naar achteren waardoor er weinig uitgespeelde kansen waren. Lokeren moest het initiatief aan de bezoekers laten, maar dat leverde geen grote kansen op. Ook KV Mechelen had zijn organisatie ondertussen op poten gezet, waardoor de thuisploeg nauwelijks een gaatje wist te vinden.

Het meeste gevaar bij Lokeren bleef uit hoekschoppen komen, maar Renard en co lieten geen tweede tegentreffer toe. KV Mechelen van zijn kant moest zich beperken tot enkele vrije trappen van Gorius. De Fransman kon daarbij weliswaar geen gevaar creëren. Ondertussen had scheidsrechter Boelen al drie gele kaarten getrokken, in een wedstrijd die nochtans fair verliep. Beide supportersclans bleven voor de nodige sfeer zorgen, maar de eerste helft sleepte zich naar zijn einde. Na 45 minuten was de 1-1 tussenstand een logisch gevolg.

Lokeren slaat tweemaal toe op korte tijd

De gevoelstemperatuur bleef ondertussen dalen en de supporters moesten zich verwarmen aan controlevoetbal. Een enkel schotje van Destorme ging ongevaarlijk over het doel van Lazic. Op een onverwacht moment kwam Lokeren dan toch terug op voorsprong. De Pauw nam Biset te grazen en wipte de bal mooi voorbij Renard.

Gesterkt door een nieuwe voorsprong nam de thuisploeg het commando over en kon de thuisfans enkele minuten later opnieuw laten juichen. Aanvaller Harbaoui zette zich knap door in het strafschopgebied om vervolgens vanuit een scherpe hoek verwoestend binnen te knallen.

Malinwa krijgt motor niet meer aan de praat

De 3-1 voorsprong leek de thuisploeg vleugels te geven en KV Mechelen moest reageren. Marc Brys bracht met Wilmet en Henkens twee nieuwe krachten in het veld om het tij te keren. Die ingreep leek echter niet meteen te werken want Harbaoui kreeg zelfs de kans om aan te leggen voor de 4-1 maar aan de tweede paal was er echter niemand om de bal binnen te tikken.

Peter Maes bracht vervolgens Overmeire in de ploeg en Lokeren zette zijn organisatie goed op punt. KV Mechelen had daardoor alle moeite van de wereld om nog een gaatje te vinden. De bezoekers leken vooral te rekenen op een flits van Gorius, maar ook de Fransman wist zich geen raad met de bal.

Tegendoelpunt komt te laat

Met het laatste kwartier in zicht kon Lokeren al zachtjes aan het bekerduel tegen Lierse beginnen denken. De thuisploeg bleef de bal in de ploeg houden en was niet van plan om Malinwa nog terug in de wedstrijd te brengen. Persoons had in de slotfase zelfs de kans om te zorgen voor een vierde Lokers doelpunt, maar zijn afwerking was niet goed genoeg. In de slotminuten leken de bezoekers geen vuist meer te maken maar in de blessuretijd kon KV Mechelen toch scoren via een owngoal van Gueye. De extra tijd was echter zo goed als om waardoor een slotoffensief van de bezoekers te laat kwam.