Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Jan Breydel
Blessure Stenman domper op Brugse feestvreugde
Melissa Maes

Club Brugge heeft de kloof met achtervolger AA Gent vergroot met vijf punten. De twee doelpunten in de eerste helft waren genoeg om KV Kortrijk met lege handen naar huis te sturen. Toch slecht nieuws voor blauw-zwart: Fredrik Stenman viel uit.

Club Brugge won op eigen veld van KV Kortrijk, maar van veel feestvreugde is geen sprake. Net voor de rust verloor blauw-zwart Fredrik Stenman die door zijn been zakte. De verdediger zou zijn achillespees hebben afgescheurd.

Het begon wel allemaal vlot voor de thuisploeg. Het had in het openingskwartier de beste kansen via Lior Refaelov, maar Kristof Van Hout stond prima te keepen. De doelman van KV Kortrijk moest zich na twintig minuten dan toch gewonnen geven. Ryan Donk kopte de openingstreffer aan de tweede paal binnen.

De Kerels probeerden meteen te reageren. Eerst via Joseph-Monrose die alleen voor Bojan Jorgacevic kwam, maar toch naast het doel besloot. Daarna moest de Servische doelman een vrije trap van Ernest Nfor over de lat tikken.

Club was gewaarschuwd en het voerde de druk nog wat op. Jordi Figueras kopte de bal voor doel en Joseph Akpala liet de kans niet liggen om de 2-0 op het scorebord te toveren. Voor de rust wisten de jongens van Hein Vanhaezebrouck niet meteen een gepast antwoord te vinden.

Club leek op weg naar een makkelijke zege, maar KV Kortrijk zorgde in de tweede helft toch voor twijfel. Pablo Chavarria haalde de achterlijn en zette voor tot bij Monrose. Die wist de 2-1 makkelijk in het Brugse doel te tikken.

KVK speelde een aardige tweede periode. In de slotminuten sloeg het nog aan het jagen, maar Dalibor Veselinovic wist Jorgacevic niet te verrassen. Blauw-zwart houdt de drie punten in eigen huis en weet zo de tweede plaats te verstevigen.