Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Regenboogstadion
Leye en Berrier nekken Standard
Tomas Taecke

Mbaye Leye en Franck Berrier hebben hun revanche voor het mislukte Luikse avontuur beet. De gewezen Rouches dirigeerden Essevee tegen een slap Standard naar een 4-2-overwinning.

Tomas Taecke in Waregem

Dat Berrier en Leye erop gebrand waren hun ex-ploeg een nederlaag toe te dienen, liet de Senegalees al blijken na vier minuten. De aanvaller dook vrij op voor gelegenheidsdoelman Moris, maar knalde onbesuisd naast. Standard reageerde aan de overzijde via Tchité, die Bossut met twee matige pogingen niet van zijn stuk kon brengen.

Batshuayi scoort opnieuw

Na een fel wedstrijdbegin ging de storm liggen, tot Batshuayi halfweg de eerste helft uit het niets de openingstreffer voorbij Bossut mocht duwen. Gershon trok knap voor, de vrijstaande youngster schoof de bal voorbij de thuisdoelman (0-1). Lang kon Standard niet genieten van de voorsprong. Essevee drong steeds meer aan en vond net voorbij het halfuur op hoekschop de gelijkmaker. Berrier vond het hoofd van Leye die tegen de lat kopte, maar zag hoe de Fauw in de herneming de gelijkmaker aantekende (1-1).

Essevee zag vlak voor de rust een strafschop na een contact tussen Ciman en Leye, maar Dierick liet verder spelen. Nauwelijks één minuut later kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Habibou reageerde het snelst op een afvallende bal en schoot Zulte Waregem van dichtbij op voorsprong (2-1).

Essevee scoort driemaal op hoekschop

Riga liet Seijas en Gapké in de kleedkamer en rekende op de flitsen van Cyriac en Bjarnasson om het tij te keren. De invallers stonden pas op het veld of Standard keek tegen een dubbele achterstand aan. Berrier bereikte andermaal op hoekschop Leye, die van dichtbij kon binnenkoppen (3-1). Voor de derde keer kon Essevee scoren bij een spelhervatting.

En het werd nog erger voor de Rouches. Vlak voorbij het uur sneed Habibou door de Luikse defensie. De vleugelspits omspeelde Moris en deponeerde de 4-1 in het lege doel. Berrier kopte netjes door en was op die manier opnieuw rechtstreeks betrokken bij het doelpunt. Standard was zo goed als verschalkt maar wist toch snel tegen te scoren. Buyens plaatste op aangeven van Batshuayi de 4-2 via Bossut in het vijandige doel en gaf zijn ploeg daarmee opnieuw wat hoop. Even later schoot Bjarnason hard en geplaatst maar op de vuisten van een alerte Bossut.

Habibou trapt zijn tweede voorbij Moris

In het slotkwartier ging Standard op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de Luikenaars slaagden niet in hun opzet. Essevee hield de punten na een knappe prestatie thuis, Berrier en Leye nemen op die manier hun wraak voor de mislukte passage aan de oevers van de Maas. Samen met Habibou (twee doelpunten) waren zij de uitblinkers aan West-Vlaamse zijde.