Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Het Kuipje
KV Mechelen mag blijven hopen op play-off 1
Robby Morren

KV Mechelen heeft zaterdagavond de drie punten meegenomen uit Westerlo. In een boeiende wedstrijd met behoorlijk wat doelgevaar won het verdiend met 1-3.

Robby Morren in Westerlo

Trainer Jan Ceulemans sleutelde aan zijn elftal en verwees Annab, Juande en Yulu-Matondo naar de bank. In hun plaats mochten Adams, Hemmen en Kabasele starten. Bij KV Mechelen mocht Kevin Vandenbergh nog eens aan een wedstrijd beginnen.

De studieronde duurde een tiental minuten en daarna brak de strijd in alle hevigheid los met mogelijkheden langs beide kanten. Voor KV Mechelen trapte Vandenbergh net naast, bij Westerlo werden prima pogingen van Adams en Vanthournout gered door Renard.

Openingsgoal
Het openingsdoelpunt kwam er na een twintigtal minuten na een foutieve beslissing van ref Dierick. Die mocht de wedstrijd leiden nadat Luc Wouters ziek had afgehaakt. Dierick bestrafte een slag in het gezicht van Reynaldo niet en floot onmiddellijk daarna wel in het voordeel van de bezoekers. Vandenbergh trapte de voorzet eerst nog op Verbauwhede maar Diabang kon de bal daarna van dichtbij binnen duwen. (0-1)

Goor
Westerlo probeerde wel te reageren na het tegendoelpunt maar het waren de bezoekers die al snel de 0-2 optekenden: Gorius trapte een hoekschop voorbij de tweede paal waar Cordaro helemaal ongedekt de bal vol op de slof nam en staalhard tegen de netten knalde. Westerlo bleef zoeken naar openingen zonder ze te vinden tot in de extra tijd van de eerste helft. Bart Goor zette een mooie één-twee op met Kabasele en stifte de bal over Renard in doel.

Westerlo moest in de tweede helft op zoek naar een doelpunt en hield nu meer volk voor de bal. De Kempenaren konden bij momenten druk ontwikkelen maar ook KV Mechelen kwam er regelmatig goed uit wat resulteerde in een aangename tweede helft. Een bedrijvige Cordaro trapte over de kruising en zorgde voor gevaarlijke voorzetten.

Wissels
Met nog twintig minuten te gaan gooide Ceulemans Annab en Yulu-Matondo in de strijd. Eerder had hij Luz al ingebracht. Marc Brys reageerde met Alibec in de plaats van Diabang. KV Mechelen zorgde voor het meest doelgevaar, zo moest Verbauwhede Gorius twee keer van een doelpunt houden. Aan de overkant werd een fout van Renard op een schot van Annab bijna afgestraft en krulde Goor een vrije trap nog voorlangs.

Rood Verbauwhede
Westerlo moest de kelk tot op de bodem ledigen. Verbauwhede haalde de doorgebroken Alibec in de zestien neer en moest met rood van het veld. Gorius trapte de 1-3 vanop de stip binnen.

KV Mechelen telt voorlopig slechts 3 punten minder dan RC Genk en mag met nog 3 wedstrijden te spelen nog stille hoop koesteren op de top zes. Voor Westerlo lijkt play-off 3 nu onafwendbaar.