Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Lotto Park
Anderlecht heeft geen overschot tegen Zulte Waregem
Sam Soetaers

Anderlecht sluit de reguliere competitie af met een overwinning. Het versloeg Zulte Waregem met het kleinste verschil. Dat het verschil zo klein is, was vooral te danken aan de gemiste kansen van Anderlecht.

Anderlecht begon wervelend aan de wedstrijd. De eerste kans was meteen goed voor een doelpunt. Kljestan kopte een hoekschop van Biglia aan de tweede paal binnen.

Nog geen vijf minuten later ontsnapte Zulte Waregem aan de 2-0. Bossut had een knappe voetreflex in huis op een schot van Mbokani. Anderlecht was in die eerste helft vooral gevaarlijk via stilstaande fases. Wasilewski kopte zo een hoekschop van Biglia over.

En Zulte Waregem? Die konden welgeteld één keer een kans afdwingen, maar die was meteen goed voor de gelijkmaker. Leye kreeg al de tijd om op doel trappen en via Juhasz ging het schot van de spits over Proto tegen de touwen.

Anderlecht was voor rust nog één keer dichtbij de 2-1. Klejstan zag zijn schot op de paal belanden.

Vracht aan kansen

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. Anderlecht bleef domineren en Zulte Waregem had het moeilijk om aan kansen te komen. Al snel liep de thuisploeg uit tot 2-1 door een goal van Jovanovic.

Zulte Waregem kende geluk wanneer Mbokani even later de paal trof. Paars-wit bleef in die tweede helft de kansen missen. Gillet trapte naast en Kabangu vond doelman Bossut op zijn weg.

De bezoekers konden enkele keren dreigen. Chevalier trapte voorlangs en De Fauw had in de slotfase nog de beste kans voor Zute Waregem. Hij stuitte op een knappe reflex van Proto.