Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Luminus Arena
De Bruyne zorgt dat landskampioen niet ontbreekt in play-off 1
Robby Morren

De landskampioen zal dan toch niet ontbreken in play-off 1. Racing Genk heeft zich verzekerd van de zesde plaats nadat het een 0-1 achterstand tegen AA Gent omboog in een 3-1 overwinning met dank aan een bijzonder sterke Kevin De Bruyne.

Robby Morren en Melissa Maes in Genk

Met Anele geschorst en Camus en Barda geblesseerd moest Mario Been zijn pionnen weer herschikken. Nadson startte centraal achterin, Limbombe en Dugary bezetten de flanken en De Bruyne speelde centraal op het middenveld. Bij Gent kon Thijs starten waardoor Van Der Bruggen naar de bank verhuisde.

Sterke start
In tegenstelling tot de voorbije wedstrijden begon de landskampioen ditmaal wel sterk aan de wedstrijd. Het hield AA Gent op de eigen helft en nog voor het kwartier versierde Genk drie hoekschoppen en meerdere goede mogelijkheden via Vossen, Benteke en Dugary. Het leverde geen goal op en Gent wist gaandeweg het evenwicht te herstellen.

Bernd Thijs
Halfweg de eerste helft hield de Cristal Arena de adem in toen Bernd Thijs een magistrale vrije trap op de bovenkant van de kruising krulde. Kort voor de pauze zorgde Thijs dan toch voor de Gentse voorsprong. Simaeys en Vossen gingen onvoldoende met de middenvelder in duel waardoor hij een hoekschop kon binnenkoppen. Genk reageerde nog wel maar Padt bleef overeind op een uitstekende poging van Vossen en Benteke trapte gewoontegetrouw half naast de bal zodat Genk met een achterstand de kleedkamer in moest.

De Bruyne zorgt voor ommekeer
Mario Been hield Dugary in de kleedkamer en bracht Buffel in zijn plaats, een wissel die zou renderen. De landskampioen hield Gent op de eigen helft en het was De Bruyne die met twee assists en een goal voor de ommekeer zorgde. Eerst krulde hij een vrije trap in de kleine rechthoek waar Benteke in één tijd in het dak van het doel trapte. (1-1) Vier minuten later stuurde De Bruyne de ingevallen Buffel alleen op doel af en die miste niet. (2-1) Nog eens vier minuten later zette Genk met een mooie aanval de 3-1 op het scorebord: Vossen vond Benteke die in één tijd doorspeelde op De Bruyne en de Chelsea-aanwinst legde het leer beheerst voorbij Padt in doel.

De score had nog kunnen oplopen want Vossen had de 4-1 aan de voet maar Baric was net een schoentip sneller bij de bal en ook Gent was nog dicht bij de aansluitingstreffer maar Bruls miste van dichtbij.

Vijf punten verschil
Genk doet met deze winst een uitstekende zaak want niet enkel plaatst het zich voor play-off 1, het nadert - dankzij de puntendeling – ook tot op 5 punten van AA Gent.