Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen neemt uitstekende start
Sam Soetaers

Bergen is play-off 2 begonnen met een 2-0 zege. Het zette Beerschot al in de eerste helft opzij.

Bergen nam vanaf het eerste moment het initiatief. Aanvankelijk kwam de thuisploeg niet verder dan wat steriele druk. Perbet miste een goede kans en later werd een doelpunt van de topschutter nog afgekeurd voor handspel van Sapina. Beerschot was gevaarlijk via een schot van Losada en een goede kans voor Porokara die naast kopte.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Bergen loon naar werken. Ibou werd licht aangetikt en scheidsrechter Virant legde de bal op de stip. Perbet nam het geschenk ik dank aan. Een minuut later was het opnieuw prijs voor de thuisploeg. Dit keer krulde Ibou de 2-0 heerlijk binnen.

Na de koffie probeerde Beerschot nog het tij te doen keren. Angeli was bij de bezoekers de gevaarlijkste man. Zo zag hij een vrije trap maar een metertje langs de kruising gaan. Maar een doelpunt zat er voor Beerscot niet in. Bergen was in de slotfase nog dichtbij de 3-0. Ibou knalde een reuzekans tegen de deklat.