Speeldag: Speeldag 1
Stadion: King Power at Den Dreef
Lierse geeft voorsprong in slotfase uit handen
Sam Soetaers

OH Leuven mag tevreden zijn met het 1-1 behaalde gelijkspel tegen Lierse. De thuisploeg kwam na een zwakke wedstrijd in de laatste vijf minuten van de partij nog langszij.

OH Leuven en Lierse speelden een eerste helft om snel mogelijk te vergeten. De thuisploeg zette een stevige muur neer en Lierse slaagde er niet in om die te ontwrichten.

Lierse verdiende om op voorsprong te staan bij rust, maar kreeg niet wat het verdiende. De Pallieters waren onder meer gevaarlijk op een kopbal van Elgabas. De bezoekers troffen telkens doelman Kaminski op hun weg.

Het spelbeeld veranderde niet na rust. Lierse bleef op zoek gaan naar die voorsprong en kreeg die ook. Invaller Sonck werd omver gelopen en Elgabas benutte de daaropvolgende strafschop.

Lierse leek zegezeker, maar niets was minder waar. Vijf minuten voor tijd bracht invaller Chuka de bordjes opnieuw in evenwicht.