Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk brengt ook Club in verlegenheid
Tomas Taecke

Een ondermaats Club Brugge heeft in het Guldensporenstadion drie kostbare punten laten liggen. Blauw-zwart was geen partij voor een ontketend KV Kortrijk (3-1).

Tomas Taecke in Kortrijk

In een opwindend wedstrijdbegin greep KV Kortrijk de titelkandidaat meteen bij de keel. Blauw-zwart kon mits winst de leiding van Anderlecht overnemen en dat ging in het Brugse kamp gepaard met heel wat nervositeit. De thuisploeg werd na vijf minuten al beloond voor zijn uitstekende start. Nfor krulde een vrijschop netjes voorbij Jorgacevic, die geen reactie in huis had (1-0). Diezelfde Nfor had even later op aangeven van Mulemo zelfs een tweede treffer aan de voet. Van dichtbij koos hij verrassend voor de stift, die door Jorgecevic van onder de lat weggetikt werd.

De Kerels roken bloed en lieten de bezoekers niet in de wedstrijd komen. De bedrijvige Dejaegere dwong Jorgacevic tot een nieuwe redding voordat ook Chavarria en Pavlovic de Servische doelman tot een puike tussenkomst dwongen. Een alerte Hoefkens voorkwam ook nog dat Joseph-Monrose de voorsprong van dichtbij kon verdubbelen. Tussenin was er een schot van Refaelov en zorgde Figueras met een stevige kopbal voor het enige gevaar namens een zwalpend Club Brugge.

KVK demonstreert voor de pauze

Kortrijk demonstreerde en wist vlak voor de rust dan toch de voorsprong uit te diepen. Nfor bracht Chavarria met een splijtende pass alleen voor Jorgacevic, de buitenspeler faalde niet (2-0). Blauw-zwart vond gedurende de eerste helft geen oplossingen tegen een uitstekend georganiseerd KVK. Halverwege stond het logischerwijs dan ook 2-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Het tweede bedrijf bracht in eerste instantie weinig beterschap voor de bezoekers, waardoor Daum al snel ingreep. Bacca en Vleminckx werden in de strijd gegooid na een matig openingskwartier na de pauze. Hoewel blauw-zwart nog steeds onverzorgd voetbalde, kwam het al meer in de buurt van Van Hout. Op voorzet van Vazquez testte eerst Vleminckx de boomlange doelman met een prima kopbal en ging ook de poging van Donk maar net naast. Kortrijk loerde op de counter maar speelde het niet goed uit. Chavarria kon twee keer aanleggen maar mikte te slap op Jorgacevic.

Ook na de rust is Club zoekend

Van Hout werd steeds belangrijker voor de thuisploeg. Halfweg de tweede helft ging hij goed plat op een strak schot van Hoefkens. Figueras kopte op de daaropvolgende hoekschop centimeters naast. Een kwartier voor inrukken lukte blauw-zwart dan toch de aansluitingstreffer na Kortrijks handspel binnen de grote rechthoek. Van Hout stopte eerst nog de strafschop van Vazquez, maar was kansloos bij de herneming van de Spanjaard (2-1). Club ging op zoek naar een onverhoopte gelijkmaker maar kreeg in de voorlaatste minuut een fataal tegendoelpunt te slikken. De Mets zwiepte op de tegenaanval voor op Chavarria, die zijn tweede van de avond voorbij Jorgacevic plaatste (3-1).

Na een teleurstellende prestatie telt Club Brugge opnieuw twee punten achterstand op titelconcurrent Anderlecht. Blauw-zwart was in Kortrijk niet in staat de koppositie van paars-wit over te nemen, al zat de fantastische prestatie van de Kortrijkzanen daar voor veel tussen.