Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax simpel langs De Graafschap en op weg naar titel

Ajax heeft makkelijk gewonnen van De Graafschap en lijkt op weg naar een nieuwe landstitel. De Amsterdammers hebben nu al zes punten voorsprong op eerste achtervolger AZ met nog vier wedstrijden te spelen.

Ajax kende een droomstart. Na drie minuten stond het al 1-0 na een doelpunt van Boerrigter, die voor het eerst sinds lang in de basis stond. Ajax nam daarna gas terug om net voor rust dan nog toe te slaan. Boerrigter zette Eriksen op weg naar doel en die scoorde met een hard schot.

Net voor rust was het Vertonghen die heel hoog oprukte en Boerrigter zijn tweede van de namiddag aanbood. Nog voor de rust kon De Leeuw met een rake kopbal nog milderen voor De Graafschap.

De tweede helft had niet veel meer te bieden omdat het wel goed was voor de Ajax-spelers zo. Janssens zette de 4-1 nog over doel, maar dat had allemaal weinig betekenis meer.