Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk en Standard in evenwicht na matige wedstrijd
Fabian Morren

Kortrijk en Standard blijven de laatste twee plaatsen bezetten in de play-off 1. Na een flauwe wedstrijd werd het in het Guldensporenstadion 1-1. Beide goals vielen al in het eerste kwartier.

Fabian Morren in Kortrijk

Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck had geen volk genoeg om zijn bank vol te krijgen. Daardoor startten de West-Vlamingen met slechts vijf reservespelers. Voor de rest startte Vanhaezebrouck met vooral veel aanvallend geweld in het elftal. Standard-trainer José Riga koos voor de jonge Imoh Ezekiel in de spits naast Tchité. Buyens en Gonzalez begonnen op de bank.

Pablo Chavarria, ook al wedstrijdbepalend tegen Club Brugge lokte een strafschop uit. Na een overtreding van Goreux op de Argentijn wees scheidsrechter Dierick meteen naar de stip. Nfor trapte de penalty echter op de buitenkant van de paal. De aanvaller zette nauwelijks een minuut later zijn fout echter alweer recht. Hij kreeg daarbij wel de hulp van Sinan Bolat, die de bal knullig loste. ‘Dank u wel’, zei Nfor. De Kortrijkse fans waren Bolat nog aan het bedanken, of alles wal al opnieuw te herdoen. Tchité stelde enkele minuten later met een binnentikker opnieuw gelijk.

Daarna viel het merkwaardig genoeg stil. Beide ploegen dreigden met een kopballetje. Tchité aan de ene kant, N’Diaye aan de andere. Felipe knikte het leer wél binnen, maar stond buitenspel. Het was te weinig wat Standard bracht om Kortrijk te ontwrichten. Ook de thuisploeg slaagde er niet in om – mede door de afwezigen – het uitzonderlijke niveau van tegen Club Brugge te evenaren.

Onzuiver
Standard begon wat snediger na de rust en dat leverde meteen een dot van een kans op voor Tchité. De spits pakte de bal goed aan en besloot in één tijd op Van Hout. Wat later was er ook dreiging langs Gakpé. Het eerste kwartier werd echter ontsierd door enkele stevige overtredingen langs Luikse kant. Dat leverde zowel Gershon als Vainqueur geel op.

José Riga gooide met Buyens en Batshuayi in de tweede helft twee extra troeven in de strijd. Standard eiste in de tweede helft overigens nadrukkelijk het balbezit op. Het spel was echter vaak te onzuiver, de passes niet precies genoeg. Zo bleven de kansen zeer schaars. Een poging van Batshuayi was één van de weinige hoogtepunten voor het doel van Kristof Van Hout. Sinan Bolat stond aan de overkant bijna de hele tweede helft werkloos toe te kijken. Pas in de slotfase moest de Standard-doelman nog eens ingrijpen op een kans voor Veselinovic.

De spanning bleef er dus tot het laatste fluitsignaal, maar een overwinning zou voor geen van beide teams echt verdiend geweest zijn. De twee teams zullen in de komende weken toch moeten gaan oogsten om nog aanspraak te maken op een Europees ticket.