Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Nou Camp Barcelona
Real wint 'El Clasico' en neemt optie op titel
Sam Soetaers

Real Madrid heeft een belangrijke zege behaald op het veld van rivaal Barcelona. De Koninklijke wonnen met 1-2 en staan dichtbij de titel. Voor Barcelona was de eerste thuisnederlaag in 1,5 jaar.

Barcelona speelde een slappe eerste helft en Real Madrid ging met een voorsprong de rust in. De Koninklijke was een eerste keer gevaarlijk via een kopbal van Ronaldo. Valdes tikte de bal over.

De tweede hoekschop was wel raak. Pepe kopte de hoekschop door en Valdes kon de bal niet klemmen. In de rebound liet Puyol zich ringeloren door Khedira, die slim binnentikte.

De thuisploeg was aangeslagen en leed veel balverlies. De beste kans van de eerste helft voor Barcelona was voor Xavi. De middenvelder liep door de buitenspelval en kon alleen voor Casillas verschijnen. De doelman van Real Madrid voorkwam erger met een knappe voetreflex.

Ronaldo maakt het verschil

De tweede helft was een stuk aangenamer om volgen, al kregen we aan het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft. Barcelona drukte, maar Real hield makkelijk stand.

Barcelona had kansen via schoten van Tello en Xavi, maar allebei misten ze doel. Het was wachten tot de ingevallen Alexis Sanchez kon scoren. Tello trapte op Casillas. De bal belandde uiteindelijk bij Sanchez die de gelijkmaker op het bord bracht.

Maar lang duurde de vreugde niet bij Barcelona. Twee minuten later stuurde Özil ploegmaat Ronaldo weg. De Portugees knalde het leer voorbij Valdes binnen.

De bezoekers stonden meteen weer aan de leiding en Barcelona moest opnieuw gaan achtervolgen. Een schot van Mascherano ging nog over. De gelijkmaker zat er niet meer in voor de thuisploeg.