Competitie: EK
Speeldag: Kwart Finales
Italië kegelt Engeland uit EK na strafschoppen
Sam Soetaers

Italië mag zich opmaken voor de halve finales. Na een brilscore versloeg het Engeland in de strafschoppen.

De wedstrijd kende een aangename eerste helft. De Rossi had al na drie minuten spelen kunnen scoren, maar zijn knal belandde op de paal. Meteen aan de overkant kon Johson bijna scoren. Bufffon verhinderde dit met een knappe reflex.

Engeland zette door en een kopbal van Rooney ging over. Italië had het meeste balbezit, maar kon dat niet omzetten in doelpunten. Zowel Balotelli als Cassano vonden doelman Hart op hun weg. De Engelsen zagen hoe Welbeck op aangeven van Rooney de bal over schoot.

De tweede helft was een stuk minder dan de eerste. Italië was het dichtst bij een doelpunt. De Rossi schoot op doelman Hart en in de rebound deed Balotelli hetzelfde. Daarop schoot Montolivo over.

Italië had ook in die tweede helft de kansen laten liggen om te scoren. Balotelli zijn omhaal ging over en invaller Diamanti zag zijn schot gered worden door de doelman.

In de blessuretijd waren de Engelsen nog een keer gevaarlijk. Rooney probeerde een omhaal, maar die zoefde over het doel van Buffon.

Verlengingen boden geen uitweg. Italië bleef de betere ploeg. Diamanti trof een keer de paal en trapte een keer naast. Even was er gejuich toen Nocerino scoorde, maar zijn goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

In de strafschoppenreeks won Italië met 4-2. Montolivo miste voor Italië. Young en Cole deden dat voor Engeland. Zo kon Diamanti Italië naar de halve finale trappen.