Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Weer geen zege voor Standard
Fabian Morren

Standard heeft ook op de tweede speeldag niet kunnen winnen. De Rouches kwamen tegen tien man van Lierse niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

Fabian Morren in Lier

Hoogstaand was de eerste helft allerminst. Beide ploegen hadden wat goed te maken na de nederlaag van op de eerste speeldag. Het ontbrak de ploegen ook niet aan inzet, maar de kwaliteit was er niet. Al was het wel voor Standard dat voor enige dreiging zorgde. Zo probeerde Gonzalez het met een schot en was er een vrije trap van Ajdarevic die niet zo ver naast ging.

Lierse stelde daar weinig tegenover en werd halverwege de eerste helft herleid tot tien. Cofie Bekoe ging met de voet vooruit op de knie van Jelle Van Damme en kreeg meer dan terecht rood. Ondanks de man meer kon Standard nadien niet zijn wil opleggen aan de thuisploeg. Lierse-doelman Matz Sels had nauwelijks werk. 0-0 was dan ook een heel logische ruststand.

In de tweede helft had Standard het grootste deel van het balbezit. Een bedrijvige invaller Buzaglo stelde de vuisten van Sels op de proef. Niet veel later werd het opnieuw warm voor het Lierse doel, maar het bleef wel zonder gevolgen voor de thuisploeg.

Lierse wachtte Standard op en stelde zich duidelijk tevreden met een puntendeling. Zelf kwam de ploeg van Chris Janssens er niet meer uit, maar echt in de problemen kwamen de Pallieters ook niet. Dat had vooral te maken met het feit dat Standard het slecht uitspeelde. Vooraan was er van Ogunjimi en Ajdarevic te weinig dreiging. Bovendien verliep de opbouw van achteruit te traag en niet geolied.

Om toch voor wat meer dreiging te kunnen zorgen gooide Janssens Elgabas en Bidaoui in het elftal. Het wijzigde nauwelijks wat aan het spelbeeld. Standard dat probeerde, maar veel te slordig speelde om Lierse pijn te doen. Net als de eerste helft bleef ook de tweede zo ver onder een aanvaardbaar niveau.

In het slotkwartier stak Lierse toch eens de neus aan het venster met een vrije trap en een kopbal van Dachelet die naast ging. Standard kreeg nog de beste kansen. Seijas trapte het leer langs de verkeerde kant van de paal. Wat later zat Matz Sels in de weg.