Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard heeft eerste overwinning beet
Robby Morren

Standard heeft vrijdagavond voor het eerst dit seizoen gescoord en gewonnen. Waasland-Beveren bleek een maatje te klein voor de Rouches die na rust het verschil konden maken. Het werd uiteindelijk 3-1.

Robby Morren in Luik

Bij Standard werden Ogunjimi en Ajdarevic naar de bank verwezen, in hun plaats mochten Ezekiel en Seijas aan de partij beginnen. Bij Waasland-Beveren nam Mendy de plaats in van Ladriere. Standard-coach Jans had vooraf gezegd zich aan een catenaccio te verwachten en gelijk kreeg hij. De bezoekers hielden veel volk achter de bal en probeerden de organisatie zo goed mogelijk te behouden.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het balbezit en het veldoverwicht voor Standard waren. Bij momenten kampeerde de thuisploeg op de helft van de Waaslanders en dat leverde goede mogelijkheden op. Bulot kon zich vrij kappen maar besloot in het zijnet, er waren afgeweken schoten van Buyens en Van Damme, een kopbal van Van Damme net over en Gonzalez kwam een schoentip te kort om een voorzet van Seijas binnen te duwen.

Fluitconcert gevolgd door gejuich
Kort voor het halfuur barstte een oorverdovend fluiconcert los op Sclessin: Waasland-Beveren had op tegenaanval de 0-1 gescoord. Farssi kreeg tijd om een voorzet op het hoofd van de vrijstaande Dugary te mikken en die liet de kans niet onbenut. Gelukkig voor de Rouches liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Amper 3 minuten na de openingstreffer legde Gonzalez de bal in de zestien prima achteruit voor Seijas die mooi binnenknalde. (1-1) Slessin juichte.

Owngoal en strafschop
De Rouches zochten en vonden onmiddellijk na de pauze de voorsprong en als scoren moeilijk gaat, is het altijd leuk als de tegenstander een handje helpt. Het was Bas Sibum die vlak na rust zijn eigen doelman verschalkte met een kopbal na een hoekschop. De bezoekers bleken niet in staat Standard van het eigen doel weg te houden en dat leverde na een kwartier een strafschop op. Ezekiel werd in de zestien gehaakt en Gonzalez vergrootte de voorsprong vanop de stip tot 3-1.

De thuisploeg voetbalde nog enkele mogelijkheden bij elkaar, er was onder meer nog een goede kopbal van Ciman, maar de netten trilden niet meer zodat Standard met 3-1 zijn eerste winst en zijn eerste doelpunten van het seizoen op zak heeft. Waasland-Beveren blijft achter met 1 op 9.