Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Daknam
Lokeren stuurt KV Mechelen met lege handen huiswaarts
Sam Soetaers

Lokeren heeft het verlies tegen RC Genk weten recht te zetten. Het won thuis van KV Mechelen met 2-1. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Lokeren start het seizoen met 7 op 12.

Het was warm op Daknam en dat liet zich ook voelen op het veld. De hele eerste helft verliep aan een tergend traag tempo met nauwelijks kansen.

De paal
KV Mechelen begon het best aan de wedstrijd. Malinwa wist zowaar enkele kansen af te dwingen. Enevoldsen was de meest dreigende speler bij de bezoekers, maar hij vond telkens doelman Copa op zijn weg. Ook Henkens was enkele keren gevaarlijk, maar zijn vrije trappen gingen telkens over doel. Lokeren onderging lange tijd het spel. Al kon de thuisploeg aan het einde van de eerste helft toch nog gevaarlijk zijn via Benji De Ceulaer. Zo zag hij een schotje gered worden door Renard. De beste kans van de eerste helft was ook voor de spits van Lokeren. De Witte verloor knullig zijn bal, waardoor De Ceulaer kon alleen kon afgaan op Renard. Het daaropvolgende schot trof echter de paal.

Betere tweede helft
De tweede helft werd een stuk aangenamer om volgen dan de eerste. KV Mechelen toonde zich opnieuw gretig om te scoren. Dat leverde ook kansen op. Doelman Copa tikte een vrije trap van Van Tricht over en De Petter kwam net te laat om een voorzet van Cordaro binnen te schuiven.

Twee goals
Maar Lokeren speelde een veel betere tweede helft en mengde zich in de debatten. Renard moest alert zijn op een kopbal van de ingevallen Patosi. Op het uur kon de thuisploeg ook de score openen. Een voorzet van De Ceulaer kwam via Henkens bij Maric. De middenvelder van Lokeren twijfelde en trapte hard binnen.

De thuisploeg was gelanceerd en de 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Twee minuten na de openingsgoal bracht Patosi de bal heerlijk tot bij Harbaoui. De spits kopte het leer voorbij Renard in doel. In de slotfase kon de ingevallen David Destorme nog de aansluitingstreffer scoren, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.