Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Zulte Waregem lijdt eerste nederlaag op Genk
Robby Morren

Zulte Waregem heeft zijn eerste nederlaag geleden op het veld van Genk en mag zich niet langer competitieleider mag noemen. Genk speelde lange tijd ondermaats en Zulte Waregem had voldoende kansen om op voorsprong te komen maar goals van Gorius en Vossen zorgden voor 2-0 eindstand.

Robby Morren in Genk

Mario Been sleutelde aan zijn elftal: hij hield Nadson en Monrose op de bank, Koulibaly en Limbombe namen hun plaats in. Bij Zulte Waregem raakte Leye tijdig fit zodat hij aan de partij kon beginnen.

Missers van Leye
Na de ondermaatse prestatie tegen Luzern sloeg de Genkse motor ook niet aan tegen Zulte Waregem.
Essevee was niet naar Genk afgezakt met de bedoeling zich in te graven en voetbalde vrijuit. Na een kwartier had het al 0-2 kunnen staan maar het was Leye die twee huizenhoge kansen de nek omwrong. Ook Naessens miste enkele goede kopbalmogelijkheden en toen hij dan toch scoorde werd het doelpunt afgekeurd omdat er een overtreding aan voorafging.

Naarmate de wedstrijd vorderde voetbalde ook Genk enkele doelrijpe kansen bijeen. Benteke richtte een kopbal niet goed en stuitte van dichtbij op Bossut, net als Vossen die vanop een kleine 10 meter kon aanleggen maar ook hij vond de goalie op zijn weg.

Fluitconcert
Als één ploeg een voorsprong aan de rust verdiende, was het Essevee, Genk mocht tevreden zijn met de 0-0 ruststand. De spelers moesten onder een fluitconcert richting kleedkamer wandelen.

Genk probeerde tijdens de tweede periode meer druk naar voor te zetten, op zoek naar een doelpunt maar er bleven te veel slordigheden in het spel. Daardoor kwamen de Limburgers aanvankelijk niet tot echte doelkansen en ook Zulte Waregem liet geen enkele mogelijkheid meer noteren.

Eerste goal Gorius
De eerste echte uitgespeelde aanval van de tweede helft kwam er twintig minuten voor tijd en was onmiddellijk raak. Een sterk ingevallen Monrose zette voor tot bij Buffel die achteruitlegde op Gorius die zijn eerste van competitietreffer in Genkse loondienst scoorde. Twee minuten later was het de beurt aan het spitsenduo: Benteke legde terug op Vossen die de voorsprong verdubbelde.

Met deze overwinning vindt Genk weer aansluiting met de top van het klassement en tankt het vertrouwen met het oog op de belangrijke wedstrijd van donderdag tegen Luzern. Zulte Waregem lijdt zijn eerste nederlaag van het seizoen en is niet langer competitieleider.