Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
AA Gent geeft zege weg bij Charleroi
Fabian Morren

AA Gent heeft bij Charleroi twee punten laten liggen. Bojovic bezorgde de thuisploeg in de slotfase nog een punt, nadat Conte de bezoekers op voorsprong had gebracht.

De beste kansen in de aanvangsfase waren voor Charleroi. Sergio Padt moest al snel alles uit de kast halen op een schot van Kaya. Wat later besloot Gnohere oog in oog met de Gentse doelman naast. Die Gnohere blijkt toch niet zo makkelijk te scoren. In de tweede helft kreeg de spits van Charleroi overigens ook een uitstekende kans, maar hij kopte de voorzet van Kagé naast.

Op dat moment was het al 0-1 voor AA Gent na een vroeg doelpunt in de tweede helft. Remacle bediende Conté, die het leer hard voorbij Mandana kopte. Ook voor rust had Gent wel al een aantal kansjes gehad. Hannes Van der Bruggen trapte te onstuimig over en een dribbel van Conté belandde in het zijnet. Anders had de voorsprong er al sneller kunnen staan.

Die 0-1 kort voor rust was wel een opsteker voor de Buffalo's. Kort voor het halfuur was Gent immers Bernd Thijs al verloren met een blessure. Bij Charleroi ontbrak het aan scherpte voor doel, maar als de spits niet wil scoren is er nog altijd de centrale verdediger: Petar Bojovic.

Bojovic scoorde al één van de twee Charleroi-goals dit seizoen en toonde zich ook nu weer trefzeker. De verdediger kopte een voorzet voorbij Sergio Padt en tekende zo aan voor de verdiende gelijkmaker.

Charleroi-coach Ferrera was duidelijk blij met een punt en gooide er nog een extra centrale verdediger in. Gent drong aan en kwam nog dicht bij een tweede doelpunt. Salti verschalkte ei zo na zijn eigen doelman, maar Mandana pakte uit met een uitstekende reflex.

In de slotfase moesten beide teams nog met tien verder. Invaller Dzinic was al snel weer geblesseerd en Hannes Van der Bruggen kreeg een tweede gele kaart. Aan de tussenstand wijzigde echter niets meer.