Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Lotto Park
Anderlecht kan Genk niet uittellen
Robby Morren

Anderlecht is zondagavond niet voorbij Racing Genk geraakt, de partij eindigde op 2-2. Paars-wit haalde twee keer een achterstand op en drukte Genk de volledige tweede helft weg maar het winnende doelpunt kwam er niet.

Robby Morren en Johan Walckiers in Anderlecht

John van den Brom behield – op de geblesseerde De Sutter na - het vertrouwen in de spelers die dinsdag voor een delirium in het Astridpark zorgden. Jovanovic nam de plaats van De Sutter in, Iakovenko moest opnieuw vrede nemen met een plaats op de bank. Bij Genk moest Mario Been opnieuw aan het puzzelen. Door de blessures van Vossen en Anele mochten nieuwe aanwinsten De Ceulaer en Hamalainen meteen hun opwachting maken.

De Ceulaer scoort
Het Genkse publiek sloot De Ceulaer heel snel in de armen want al na 10 minuten trapte hij het leer, na een pass van Buffel, via de paal binnen. Een mooier debuut had de Rode Duivel zich niet kunnen voorstellen en Dirk Degraen en Gunther Jacob glunderden. Anderlecht ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en drukte de Limburgers op de eigen helft. Dat het na een halfuur nog 0-1 stond, had Genk helemaal te danken aan Köteles die hele goede reddingen in huis had op van Biglia en Jovanovic en op een kopbal van Gillet.

Twee goals in enkele minuten
De Hongaarse doelman ging van held naar anti-held toen hij vlak voor rust de mist in ging. Hij loste een vrij makkelijk te pakken schot van Deschacht; Jovanovic was goed gevolgd en kon eenvoudig binnentikken. Net toen iedereen dacht we met 1-1 gingen rusten, sloeg gelegenheidsaanvaller Monrose toe. Hij kreeg te veel ruimte van de Anderlechtdefensie en kopte een voorzet van Ayub perfect voorbij Proto. (2-1)

Gouden wissels
Van den Brom voerde tijdens de rust gouden wissels door. Kljestan en Odoi bleven in de kleedkamer, Gillet schoof een rij achteruit en Massimo Bruno en Iakovenko namen de flanken voor hun rekening. De wissels rendeerden onmiddellijk want de twee invallers zorgden na vijf minuten voor de gelijkmaker. Iakovenko zette zich door op links en legde breed op Bruno die zijn eerste doelpunt voor Anderlecht scoorde.

Mario Been reageerde door Ayub naar de kant te halen, Kumordzi maakte zijn competitiedebuut voor Genk maar het bleef éénrichtingsvoetbal in het Constant Vanden Stockstadion. Halfweg de tweede helft kende Anderlecht pech toen een afgeweken schot van Kouyaté op de kruising strandde en Pots had de bal op de stip kunnen leggen toen Koulibaly Mbokani onderuithaalde in de zestien maar hij gaf balvoordeel en Köteles redde de poging van Kouyaté.

Paars-wit was nog meerdere keren dicht bij de winning-goal maar telkens was het net niet en toen Mbokani de bal wel tegen de netten kreeg stond hij buitenspel. Een schot van Iakovenko scheerde nog over de lat en Koulibaly trapte bijna in eigen doel en zo bleef het 2-2 en mag vooral Genk daar tevreden mee zijn.