Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
Lokeren duwt Cercle nog wat dieper
Tomas Taecke

Na de thuiswedstrijd tegen Sporting Lokeren wacht Cercle nog steeds op een eerste zege. Dankzij een doelpunt van Persoons gingen de bezoekers na een slappe vertoning met de volle buit naar huis (0-1).

Tomas Taecke in Brugge

Bij Cercle werd de geblesseerde Verbist onder de lat in extremis vervangen door Coppens. Tim Smolders wist al langer dat hij er niet zou bijlopen. Mertens en Janssens zaten op de strafbank. Aan de overzijde geen Leko bij de Waaslanders.Tegen het geplaagde Cercle namen de bezoekers het heft meteen in handen. In de beginfase was Lokeren baas, kansen kregen de jongens uit de Durmestad echter niet. Schoten van Harbaoui en Patosi misten alle richting, waardoor er in de eerste twintig minuten geen enkele kans te noteren viel.

Lokeren was iets sterker dan Cercle, dat de bal nauwelijks in de rangen kon houden. De bezoekers vingen op hun beurt niets aan met het veldoverwicht, waardoor het halverwege logischerwijs nog 0-0 stond. Enkel Rudy zorgde kort voor de rust met een schot binnen de palen voor enige opwinding. Beide teams bakten er in een kansloze eerste helft werkelijk niets van.

Cercle en Lokeren laten nauwelijks iets zien

In het tweede bedrijf kon De Pauw na enkele minuten dreigen. De middenvelder kon vrij koppen maar deed dat niet gericht. Coppens pareerde even later een schot van Saglik. Op voorzet van Galitsios mikte Persoons wel raak. De middenvelder infiltreerde goed en mocht vrij voor doel binnenkoppen (0-1). Hoewel Lokeren in de eerste helft evenmin iets liet zien, was de voorsprong zeker niet gevleid. Op de tegenaanval kon Persoons al snel de marge verdubbelen, maar Coppens redde met de vuisten. Cercle sukkelde verder: enkel toen Bakenga net te laat kwam om de voorzet van Iachtchouk binnen te glijden, kwamen de Bruggelingen in de buurt van Copa.

Lokeren liet na om de partij te beslissen. Mijat Maric kon vrij inschieten maar werd door Coppens op spectaculaire wijze van de 0-2 gehouden. Ook een nieuwe kopbal van Persoons werd gekeerd. Cercle zorgde in de slotfase voor steriele druk, maar kon Copa echt niet bedreigen. In de blessuretijd schoot Naudts nog onbegrijpelijk naast. Na een nieuwe wanprestatie staan de Bruggelingen nog steeds laatste met één punt. Volgende week wacht hen de stadsderby tegen buur Club. Lokeren boekt een derde seizoenszege en rukt op in het klassement.