Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Vicenté Calderon
Atletico Madrid wint ondanks flater Courtois
Sam Soetaers

Atletico Madrid stijgt naar de derde plaats in de Spaanse Primera Division. De ploeg van Thibaut Courtois won met 2-1 van Real Valladolid.

Atletico Madrid nam vanaf het begin de match in handen. Falcao was een paar gevaarlijk maar zonder succes. Op het half uur kon de thuisploeg dan wel scoren. De boomlange Diego Godin kopte de bal voorbij Valladolid-doelman Jaime binnen. Nog voor rust liep Atletico verder uit. Falcao verdubbelde vanop de stip de score.

Na rust kwam Valladolid terug in de wedstrijd door een flater van Thibaut Courtois. De doelman ging gruwelijk in de fout. Een houdbaar schot rolde via de handen van de Rode Duivel langzaam in doel. De bezoekers gingen nog op zoek naar de gelijkmaker. Courtois, die zich uitstekend herpakte na zijn blunder, hield Valladolid van de gelijkmaker.